2021 Yılının Parlayan Projelerinden DeFi ve NFT'de Son Durum Ne? 2022 Yılında da Parlamaya Devam Edecek mi?

2021 yılının parlayan yıldızları NFT ve DeFi'ler oldu. Bu kadar patlama gösteren iki alan yatırımcıları heyecanlandırırken düşündürüyor. Peki 2022 yılında da bu alanlarda bir yükseliş görünüyor mu?
2021 Yılının Parlayan Projelerinden DeFi ve NFT'de Son Durum Ne? 2022 Yılında da Parlamaya Devam Edecek mi?

2021 yılı kripto paraların yılı olarak ifade edilebilir. Özellikle merkezi olmayan kripto para borsaları merkezi olan büyük hacimli kripto para birimlerini çok daha geride bırakmış oldu.

Kripto para ticaretinin yanı sıra merkezi olmayan kripto para borsalarında işlemler yoğun hale gelmeye devam ederken bu konuda uzman analistler tarafından da bazı incelemeler yapıldı. Yapılan inceleme sonrasında yayınlanan verilere bakıldığı zaman 2021 yılında merkezi olmayan kripto para borsalarının işlem hacminin 1 trilyon dolardan daha fazla olduğunu ortaya koydu.

2021 YILINDA DEFİ İLE 1 TRİLYON DOLARDAN DAHA FAZLA İŞLEM YAPILDI

Merkezi olmayan kripto paraların 2021 yılı bir anlamda büyüme yılı olarak ifade edilebilir. Bundan sonraki dönemde de yapılan işlemlerin hacmine bakıldığı zaman büyümeye devam edeceği düşünülüyor. Ethereum tabanlı olan Uniswap yapılan değerlendirmeler sonrasında işlem hacmi düşünüldüğü zaman akıl almaz denilebilecek rakamları göstermeye başladı.

DeFi sektörüne daha detaylı bir inceleme yaptığımız zaman toplam kilitli değerlere göre Curve Finance tüm piyasalarda liderliğini elinde bulunduruyor. İşlem hacminin şimdilerde 22.7 milyar dolar seviyelerinde olduğu ifade ediliyor.

2021 yılının en iyi ayını Ocak ayında geçiren DEX’ler bu süreç içerisinde yüzde 130 seviyesinde bir büyüme kaydettiler. Mayıs ayında bir düşüş yaşayıp borsaları etkilese dahi sonrasında yaşamış olduğu yükseliş ile yeniden kendisini kanıtlamayı başardı.

NFT PAZARI DUR DURAK BİLMİYOR!

2021 Yılının Parlayan Projelerinden DeFi ve NFT'de Son Durum Ne? 2022 Yılında da Parlamaya Devam Edecek mi?

2021 yılının bebeği ise NFT oldu. NFT pazarı çok yeni bir Pazar olmasına rağmen hızla büyümeye devam ediyor. Bu yıl işlem hacminin henüz tam anlaşılamayan yönleri olmasına karşılık 23 milyar dolar olduğu belirlendi.

Aslında birkaç yıldır piyasada olduğu biliniyor ancak patlama yaptığı yıl 2021 olarak belirlendi. Kripto paralarla açık artırma sistemi kullanılarak satılan dijital ürünler olduğu ifade edilebilir. NFT’nin bundan sonraki dönemde hızla yükselmeye devam etmesi ve çok büyük bir ağ oluşturması bekleniyor.

NFT TEMİNATLI KREDİ GELİYOR

ABD merkezli kripto para borsası olarak bilinen Kraken şimdi bir ilke imza atmak istiyor. NFT projelerini geliştiren borsa, pazar içerisinde NFT’lerin teminat olarak gösterilebildiği bir fon kurma hazırlığında. Sistem tamamen bittikten sonra NFT teminatlı olarak kredi kullanılabilecek.

Genel Yayın Yönetmeni