2021 Yılının Satış Şampiyonları! İşte Türkiye'nin En Çok Konut Satılan İlçeler Listesi

TÜİK Aralık ayı konut satış rakamlarının açıklanması ile beraber en çok konut satılan ilçeler 2021 listesi de belirlenmiş oldu. En çok ve en az ev satışı yapılan ilçeler hangileri?
2021 Yılının Satış Şampiyonları! İşte Türkiye'nin En Çok Konut Satılan İlçeler Listesi

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye genelinde 2021 yılında en çok konut satılan ilçe İstanbul'un Esenyurt ilçesi oldu. Esenyurt her bütçeye uygun konut satış rakamları ile İstanbul'da satılık ve kiralık ev arayan kişilerin de en çok tercih ettiği ilçelerden biri olarak öne çıkıyordu.

Nüfusu 150 bin ve üzeri olan ilçeler arasında yer alan Esenyurt 2021 senesinin konut satış şampiyonu olarak öne çıkarken en çok konut satılan ilçeler listesinde ilk 10 içerisinde İstanbul'un listeye soktuğu tek ilçe oldu. Ankara'dan 4 ilçe listeye girerken, Antalya 2 ilçe, Bursa, Gaziantep ve Konya ise birer ilçe ile ilk 10 ilçe listesinde yer alan diğer iller oldu.

TÜRKİYE'NİN EN ÇOK VE EN AZ KONUT SATILAN İLÇELERİ HANGİLERİ?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan rapora göre Türkiye'nin en çok konut satılan ilçesi 2021 yılının 12 aylık döneminde toplamda 37 bin 102 adet konut satılan Esenyurt ilçesi oldu. Bu ilçeyi 26 bin 229 adet konut satışı ile Ankara'nın Çankaya ilçesi ve 23 bin 170 konut satışı ile Keçiören ilçesi takip etti.

2021 Yılının Satış Şampiyonları! İşte Türkiye'nin En Çok Konut Satılan İlçeler Listesi

Bursa'nın Nilüfer ilçesi, Ankara'nın Mamak ilçesi, Antalya'nın Kepez ilçesi, Ankara'nın Etimesgut ilçesi, Gaziantep'in Şehit Kamil ilçesi, Antalya'nın Alanya ilçesi ve Konya'nın Selçuklu ilçesi en çok konut satılan 10 ilçe listesine girmeyi başaran diğer ilçeler oldu. En az konut satılan ilçe ise 2021 senesinde sadece 557 adet konut satışı yapılan Van'ın Tuşba ilçesi oldu.