2022 Asgari Ücret Zam Oranı Beklenirken Kamu İşçilerine Yüzde 70 Zam Müjdesi Geldi!

Ulaştırma Bakanı kamu işçilerine zam müjdesi verdi. BTK işçi maaşları için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu zam müjdesi verdi. BTK maaşları 2021 yılında kaç TL olacak?
2022 Asgari Ücret Zam Oranı Beklenirken Kamu İşçilerine Yüzde 70 Zam Müjdesi Geldi!

İşçi maaşlarına iyileştirme müjdesi geldi! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2022 asgari ücret zam görüşmeleri devam ederken BTK işçilerine maaş zammı müjdesi verdi. Milyonlarca çalışanın gözü kulağı bugün yapılacak olan asgari ücret tespit komisyonu 2. toplantısına çevrilirken dün memurlara verilen yüzde 30'luk zam müjdesinin ardından bugünde yeni zam müjdesi BTK işçilerine verildi.

Skala çalışması yaptıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu işçi maaşlarına iyileştirme müjdesi verirken 1 Ocak 2022 tarihi itibari ile en düşük yüzde 20 ve en yüksek yüzde 70 oranında BTK işçileri maaşları için zam yapılacağı müjdesini paylaştı. İşçileri enflasyona ezdirmeyeceklerini belirten Bakan Karaismailoğlu tarafından açıklanan zam oranı asgari ücretli çalışanlar için de moral oldu.

BTK İŞÇİ MAAŞLARI İÇİN ZAM ORANI AÇIKLANDI!

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Öz İletişim-İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi 2. Ek Protokolü İmza Töreni’ne katıldı. Ankara'da bulunan BTK merkezinde gerçekleştirilen törende beklenen 2022 zam oranı da belirlenmiş oldu.

Toplu sözleşmenin imzalanmasının ardından açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu “Bugün 2. Ek Protokol, BTK bünyesinde hizmet veren işçi kardeşlerimizin ücret ve sosyal haklarının iyileştirmesini içeriyor. Yapılan skala çalışması ve bu iyileştirmelerle BTK işçilerine bu yılın başından itibaren günün sonunda yüzde 20 ile yüzde 70 aralığında zamlar yapılacak. Bu çalışmamızla bir kez daha gösterdik ki; dün olduğu gibi bugün de işçi kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik” diyerek yüzde 20 ile 70 arasında değişen oranlarda maaşlara zam yapılacağını açıkladı.

2022 Asgari Ücret Zam Oranı Beklenirken Kamu İşçilerine Yüzde 70 Zam Müjdesi Geldi!

Söz konusu maaş artış oranları 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren ödenecek olan maaşlara yansıtalacak. İmzalanan ek protokol ile BTK işçi maaşları 2022 zam oranı da resmiyet kazanmış oldu.

2022 ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücretli çalışanlar için ise bugün asgari ücret tespit komisyonu 2. tur toplantısı yapılacak. Üçüncü toplantı 15 Aralık tarihinde yapılacak ve bu toplantı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından belirlenen ilan edilecek. Kulislerde farklı rakamlar konuşulurken en düşük rakamın 4 bin TL olması gündemdeki yerini koruyor.