2022 Asgari Ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklayacak Denmişti! O Son Dakika Açıklaması Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan basın mensuplarına yapmış olduğu konuşmasında asgari ücret faiz ve dolar kuru için açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları Emlak365'te.
2022 Asgari Ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklayacak Denmişti! O Son Dakika Açıklaması Geldi

Türkmenistan'a kapsamlı bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda döndü. Uçakta basın mensupları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan hem kısa kısa açıklamalarda bulundu hemde kendisine sorulan sorulara yanıt verdi. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz, dolar kuru ve asgari ücret başlıklarına dair önemli ifadeler kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Bir basın mensubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 1 Aralık'ta başlayacak olan asgari ücret görüşmelerini hatırlattı. Bu kapsmda vatandaşların merak içinde olduğunu söyleyen gazeteci, Mehmet Özhaseki'nin “Cumhurbaşkanımız asgari ücreti açıklayacak” sözlerini aktardı. Gazetesi açıklamasının devamında beklentilerin yükseldiğini ifade ederek asgari ücretin artması ile iş verenin, patronun işçiyi çıkartıp çıkartmayacağı konusunda bir korku da besliyor. Bu konudaki değerlendirmenizi almak isterim dedi.

2022 Asgari Ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklayacak Denmişti! O Son Dakika Açıklaması Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecinin sorusu üzerine "Görüşmelerin akışına göre inşallah biz de kararımızı hayırlısıyla vereceğiz. Asgari ücret arttı diye işçi çıkarma gibi bir durumla karşılaşacağımızı da zannetmiyorum. Biz alt gelir grupları başta olmak üzere milletimizin bütün kesimlerinin hayat şartlarını iyileştirmek için mücadele ediyoruz. İstenmeyen durumların oluşmasını engellemek için elimizdeki araçları kullanırız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda kimsenin mağdur olmasına müsade etmeyiz dedi.

FAİZ VE DOLAR KURU AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ayrıca faiz oranlarının düşürülmesi ve dolar kuruna yönelik de açıklamalarda bulundu.

Faiz konusunda çok net açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bizi kendi istedikleri çizgiye çekmek isteyenlerin kur, faiz oyunlarına prim vermedik, vermiyoruz. Büyüme yolculuğumuzda yatırım, üretim, istihdam, ihracat hep önceliğimiz oldu. Felaket tellallarına, mandacı iktisatçılara, ekonomik tetikçilere aldırış etmeden hedeflerimize yürümeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

2022 Asgari Ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklayacak Denmişti! O Son Dakika Açıklaması Geldi

Açıklamasının devamında Türkiye'nin çok uzun yıllar ortalamanın çok üzerinde faizlerle borçlandırılmak zorunda bırakıldığını da söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Belirlenmiş çizginin dışına çıkmaya çalıştığınız zaman karşılaşacağınız şey şantajdır. Buna karşı koyacak dirayetiniz yoksa istikrarsızlığa mahkum edilirsiniz." dedi.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu mücadeleyi gösterecek diyarete imkana kavuştuk diten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Belirlenmiş çizginin dışına çıkmaya çalıştığınız zaman karşılaşacağınız şey şantajdır. Buna karşı koyacak dirayetiniz yoksa istikrarsızlığa mahkum edilirsiniz." diye konuştu.