2022 Bayram Namazı Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa Saat Kaçta?

2 Mayıs Pazartesi günü başlayacak Ramazan Bayramı için namaz vakitleri araştırılmaya başlandı. İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır? Haberimizde.
2022 Bayram Namazı Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa Saat Kaçta?

11 ayın sultanı Ramazan'ın bitmesine çok az bir zaman kaldı. Bayram için geri sayımın başlaması ile bayram namazı da gündemdeki yerini aldı. 1 ay boyunca oruç tutan ibadet eden İslam alemi, bayram sevincini 2 yıl aradan sonra coşkulu bir şekilde yaşayacak. Ramazan Bayramı, ilk gün cemaat ile kılınacak bayram namazı ile başlayacak.

DİYANET İŞLERİ'NDEN BAYRAM NAMAZI AÇIKLAMASI GELDİ Mİ?
Diyanet İşleri Başkanlığı bayram namazı saatleri için beklenen açıklamayı yaptı. Ramazan imsakiyesinin altında yer alan namaz saatleri netlik kazandı. Farz olan bayram namazı, 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü kılınacak. Bayram namazının camide cemaat ile kılınması gerekmektedir.

2022 Bayram Namazı Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa Saat Kaçta?

İL İL BAYRAM NAMAZI SAATLERİ
Ankara 06.20
Bursa 06.35
İstanbul 06.34
İzmir 06.45

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Ramazan ve Kurban Bayramlarında kılınan bayram namazı 2 rekattır. Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır, imam ve cemaat sessizce Sübhaneke duasını okur, sonra fasılalar halinde yeniden eller kulak hizasına kaldırılır ve 1. Tekbir alınarak eller yanlara salınır. Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır. 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır. İmam; gizlice Euzü besmele çeker, açıktan Fatiha suresini ve zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim okur. Cemaat sessizce imamı dinler. Rükû ve secde yapılır, 2.rekâta geçilir.

Emlak365.com