2022 Belediye, Aile Bakanlığı SYDV, Kaymakamlık Kira Yardımı Başvuruları

2022 yılında devlet kurumlarından ev kirası için yardım almak isteyenler başvurularını kurumlara giderek yapabilecekler. Ev kirası yardımları için izlenecek yol ve başvuru işlemlerine dair detaylar...
2022 Belediye, Aile Bakanlığı SYDV, Kaymakamlık Kira Yardımı Başvuruları

2022 yılının girmesinin ardından birçok devlet desteği için başvuru ekranları yenilendi. Daha önceden destek alamayan, 2022 yılı için başvuru yapmak isteyenler için nasıl bir süreç izleneceğini, başvuruların nereye nasıl yapılacağını aktarıyoruz.

2022 YILI EV KİRASI YARDIMI BAŞVURU İŞLEMLERİ

2022 yılında sağlanacak destek ödemelerinden bir tanesi de ev kirası yardımıdır. Ev kirası desteği iki ayrı kurumdan alınabilir. Aile Bakanlığı'nın Kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) bu alanda destek sağlayan en önemli kurumlardır. SYDV'ler dışında vatandaşların yaşadıkları il belediye başkanlıkları ile ilçe belediye başkanlıkları da kira yardımı ödemelerinde vatandaşlara destek sağlamaktadır.

2022 Belediye, Aile Bakanlığı SYDV, Kaymakamlık Kira Yardımı Başvuruları

Belediyerin 2022 Yılı Kira Yardımı Başvuruları

Belediyeler üzerinden kira yardımı almak isteyen vatandaşlar başvurulardan önce ilçe belediyesi ile il belediyesinin yardım programlarını incelemeliler. Bazı belediye başkanlıkları kira yardımı programı sağlamazlar. Belediyelerin kira yardımları için özel destek sağlayıp sağlamadığı doğrudan belediyelere gidilerek öğrenilebilir. Kira yardımı desteği sağlayan belediyelere başvuruda bulunacak olan vatandaşlar bazı evraklar teslim edecekler. Başvuru evrakları belediyelerden öğrenilebilir. Genel olarak ise belediyeler muhtarlıktan alınacak muhtaçlık belgesi, hane gelir düzeyine ilişkin evraklar, kimlik fotokopisi, kira sözleşmesi gibi evrakları talep ederler. Başvurular evrak teslimi ile tamamlanır.

SYDV 2022 Yılı Kira Yardımı Başvuruları

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden kira yardımı başvurusunda bulunacak olan vatandaşlar, tüm bu işlemleri şahsen yapacaklardır. Kendi ilçelerinde hizmet veren kaymakamlıklara gidecek olan vatandaşlar kaymakamlık bünyesinde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları birimlerine ulaşacaklar. Burada form dolduracak olan vatandaşlar daha sonra formda yer alan diğer evrakları derleyip SYVD'lere teslim edecekler.

2022 Belediye, Aile Bakanlığı SYDV, Kaymakamlık Kira Yardımı Başvuruları

KİRA YARDIMI BAŞVURULARI ONAYI ALMAK İÇİN

Belediye başkanlıkları ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunarak kira yardımı almak isteyen vatandaşlar için başlatılan inceleme sürecinde belli başlı bazı durumlar incelenir. Öncelikle kira yardımı için ailenin ihtiyaç sahibi olup olmadığı araştırılır. Eğer ailenin aylık hane gelirleri çok düşük yada hiç yok ise, sosyal güvencesi bulunmuyorsa kurumlar kira yardımı başvurularını onaylarlar. Ancak kurumlar süreci sıkı takip edip ince eleyip sık dokurlar. Aileye dair kapsamlı bir çalışma başlatılır ve inceleme sürecine göre karar verilir.