2022 EYT Emeklilik Modelinde Kimler Hemen Emekli Edilecek? 1. Grupta Yer Alacakların İşe Giriş Tarihinin...

2022'de EYT sisteminde yapılabilecek yeni bir düzenleme ile emeklilik mümkün hale gelebilir. Emeklilik sisteminde ise kapsamların olması ve bu kapsamlara göre emekliliklerin başlaması bekleniyor.
2022 EYT Emeklilik Modelinde Kimler Hemen Emekli Edilecek? 1. Grupta Yer Alacakların İşe Giriş Tarihinin...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar 2022 yılından umutlu. 2021 yılı sonunda gelen açıklamalar ile yaş şartı ile emekli olamayanlara belli şartlar ile emeklilik hakkı sağlanması bekleniyor. EYT kapsamında olan vatandaşların bekledikleri sistemde olan herkesin emekli edilmesi ihtimali ise en düşük olasılık olarak gösteriliyor. EYT'de gelebilecek sistem için en kuvvetli ihtimal ise kademeli emeklilik olarak gösteriliyor.

Belli koşulların belirlenmesinin ardından bu koşullar uyan EYT'lilerin ilk kapsamda emekli edilmeleri daha sonra ise bu kapsam içine dahil olanların emeklilik hakkı kazanmalarına imkan sağlayan sistemin benimsenebileceği kulislerde konuşuluyor.

AK PARTİ'DEN 2022 İÇİN EYT AÇIKLAMASI "BAŞLAYACAK"

2022 yılında EYT düzenlemesi için en önemli açıklamalardan bir tanesi de AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. TV'de canlı yayınlanan bir haber programına telefonla bağlanan AK Partili isim EYT'li vatandaşların müsteri olmaları gerektiğini 2022'de mutlaka bir çalışma yapılacağını söyledi.

EYT konusunda hükümetin son çalışmaları hakkında ise AK Parti milletvekili M. Emin Akbaşoğlu "EYT ile ilgili bir konu Meclis Genel Kurulu'nda gündeme geldi. Ortada herhangi farklı bir açıklama söz konusu değil. Sayın Bakanımız Vedat Bilgin Bey, bu konuyla ilgili kamuoyunda gündeme ilişkin açıklamaları olmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız, toplumumuzu ilgilendiren her konuya dair, bu konuların değerlendirilmesi, çalışılması ve çözümüne dönük yaklaşımlar sergilenmesi hususunda gerekli talimatları hem bakanlarımıza hem parti yetkili kurullarına vermektedir." ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın devamında ise hükümetin ve ekonominin öncelikli konuları olduğunu ifade eden Akbaşoğlu memur emekli zammı, 3600 ek gösterge çalışmaları sonunda ise EYT için adım atılabileceğini söylemişti.

İŞE GİRİŞ TARİHİNE GÖRE İLK KAPSAMDA OLUP EMEKLİ OLACAK KİŞİLER

EYT kapsamında yer alanlar ile ilgili düzenlemeler hakkında henüz resmi açıklama yok. Ancak gündemde yer alan son iddia ise belli bir prim güne ulaşmış olan çalışanların emekli edilmesi. Sınır prim gün sayıları ise 5000 gün ile 6000 gün olarak uygulanabileceği ifade edilirken 20 yıl yada 25 yaş şartlarının da EYT ile emeklilik düzenlemesinde olabileceği ifade ediliyor. Çalışma Bakanlığı EYT 2022 için bu yönde bir karar alırsa 1996 ve öncesinde işe girişleri olup primleri tamamlayanların ilk emeklilik kapsamında olabileceği de konuşuluyor.