2022 İŞKUR Yurt Dışı İş İlanları! Dövizle Aylık Maaş Almak İsteyenlere Başvuru Ekranı

Türkiye İş Kurumu üzerinden yurtdışı iş ilanları başvuruları nasıl yapılır? Yurtdışında çalışmak isteyenler, dövizle maaş almayı hedefleyenler için 2022 duyuruları ve başvuru detayları Emlak365'te.
2022 İŞKUR Yurt Dışı İş İlanları! Dövizle Aylık Maaş Almak İsteyenlere Başvuru Ekranı

İŞKUR İş İlanları sitesi üzerinden elektronik başvuru yaparak yurtdışında çalışma fırsatı yakalayabilirsiniz. Peki adaylar İŞKUR üzerinden yurtdışında nasıl çalışacaklar? Yurtdışı iş ilanları için başvurular nasıl yapılacak? Bilinmesi gereken tüm ayrıntılar ile iş arayanlar için duyurular, kılavuzlar yazımızda.

İŞKUR YURTDIŞI İŞ İLANLARI NASIL TAKİP EDİLİR?

Bilindiği üzere Türkiye İş Kurumu üzerinden Türkiye'nin 81 ili içi çok sayıda iş ilanı yayımlanmakta. Halen başvuru süreci devam eden 80 bine yakın duyuru bulunurken bu ilanların çok büyük kısmı özel sektör tarafından yayımlandı.

Yurtiçinde iş arayanların dışında İŞKUR üzerinden elektronik başvurular ile çok sayıda meslek grubundna iş bulma imkanına sahip.

İŞKUR bu iş imkanları dışında ayrıca yurtdışında da iş olanağı sunuyor. Kurum firmalar üzerinden talepleri sitesinde yayımlayarak iş arayan adaylara ulaştırılıyor. İş arayanların çalışma durumları ilanlar için uygun olması durumunda başvuru yapılıyor.

Firmalar duyurularında hem çalışma koşullarını, hem maaş olanaklarını, yurtdışında çalışmak isteyenlerin sağlamaları gereken şartları hemde sürecin nasıl işleyeceğine dair bilgi veriyorlar.

YURTDIŞI İŞ İLANLARINA ULAŞMAK İÇİN

Yurdışı iş ilanlarına ulaşmak isteyenler için iki seçenek mevcut. Birincisi sisteme üye girişi olmadan görüntüleme. Bu durumda sadece iş ilanlarına dair en temel bilgiler görüntülenir. İkincisi ise İŞKUR sisteminde iş aayan profili oluşturup bu profil bilgileri ilse sisteme giriş yapma. Bu durumda iş ilanlarına ilişkin tüm bilgilere ulaşılabilir.

Yurtdışı iş ilanları için izlenecek yol;

2022 İŞKUR Yurt Dışı İş İlanları! Dövizle Aylık Maaş Almak İsteyenlere Başvuru Ekranı

İŞKUR anasayfasına ulaşın.

Anasayfada yer alan açık işler sekmesine tıklayın.

Karşınıza iş arama ekranı çıkacak. Burada çalışma yeri seçeneğini tıklayın.

Yurtiçi yazan bölümü yurtdışı olarak seçin.

Başka hiçbir kriter alanını doldurmayın tüm alanlar boş şekilde arama butonuna basın.

Bu sayede güncel olan tüm İŞKUR Yurtdışı İş İlanlarını görüntüleyebilirsiniz.

Karşınıza boş ekran çıkması ilan aradığınız dönemde yurtdışı için iş ilanı yayımlanmamış demektir. Dönem dönem ilanları kontrol ederek firmaların yurtdışı işçi taleplerine ulaşabilirsiniz.

DÖVİZLE MAAŞ İMKANI

İş aranan meslek gruplarından birinden yurtdışı iş başvuru yapması ve başvurusunun onaylanması durumunda çalışılacak ülkedeki maaş olanakları ile işe girecek. Maaşlar yine ülkelere dolar yada euro üzerinden olacak.