2022 Kapıcı Maaşı Ne Kadar Oldu, Kaç Lira? Apartman Görevlisi Ve Kapıcı Maaşları Kaç TL Zamlandı!

Asgari ücret zammının belli olmasının ardından 2022 apartman görevlisi ve kapıcı maaşlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. 2022 yılında apartman görevlileri ve kapıcılar kaç TL maaş alacaklar?
2022 Kapıcı Maaşı Ne Kadar Oldu, Kaç Lira? Apartman Görevlisi Ve Kapıcı Maaşları Kaç TL Zamlandı!

Türkiye'de haftalardır beklenen çok kritik bir karar bugün bizaat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Yapılan açıklamaya göre 2022 yılında asgari ücret 4.250 TL olarak uygulanacak. Bu kararla beraber maaşlara dair kapsamlı araştırmalar yapılmaya başlandı. Asgari ücret zammına bağlı olarak değişecek olan maaşların ne kadar olacağı merak konusu oldu. 2022'de ne kadar oılacağı araştırılan maaşlardan birisi de apartman görevlisi ve kapıcı maaşları oldu. 2022 yılında aprtman görevlileri ve kapıcılar ne kadar maaş alacaklar?

KAPICI MAAŞLARI NASIL HESAPLANIR?

Türkiye'de uygulanan sistem gereği kapıcı maaşlarının hesaplanmasında belirli bir formül uygulanıyor. Buna göre apartman görevlileri ve kapıcıların maaşları yüzde 14 SGK primi ve yüzde 1 işsizlik sigortası primi kesilerek hesaplanıyor. Peki bu hesaplamaya göre kapıcı maaşlarına ne kadar zam yapıldı? Kapıcı ve apartman görevlileri maaşı kaç TL'ye yükseldi?

2021 APARTTMAN GÖREVLİSİ VE KAPICI MAAŞI KAÇ LİRAYDI?

Apartman görevlileri ve kapıcı maaşlarına gelen zammın ne kadar olduğu hesaplamalarla ortaya çıktı. Buna göre apartman görevlileri ve kapıcılar için uygulanan asgari ücretten gelir vergisi ve damga vergisi alınmıyordu. Bundan dolayı da Asgari Geçim İndirimi ödemesi de kapıcı maaşlarına yansıtılmıyordu. 2021 hesaplamasına göre apartman görevlileri ve kapıcılar 3.040 TL maaş alıyordular. Asgari ücretlilerin maaşları ise 2.825 TL'ydi.

2022 APARTMAN GÖREVLİSİ VE KAPICI MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre 2022 yılında asgari ücretten damga vergisi ve gelir vergisi alınmayacağı ilan edildi. Bu gelişmeyle beraber kapıcı maaşları ile asgari ücret arasında hesaplamayla bir fark kalmadı. Bundan dolayı da apartman görevlileri ve kapıcı maaşları 4.250 TL olarak ödenmeye başlanacak. Ancak evli olmaya ve sahip olunan çocuk sayısına göre kapıcı maaşlarına bazı artışlar uygulanabilecek.

Apartman görevlileri ve kapıcılar için zamlı maaşlar Ocak 2022'den itibaren geçerli olacak. Kapıcılar ve apartman görevlileri zamlı maaşlarını Ocak ayında almış olacaklar.