2022 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Zammı Belli Oldu Mu, Ne Zaman Açıklanacak?

Evini kentsel dönüşüme verenlere devletin kira yardımı için ödediği kentsel dönüşüm kira yardımı parası desteği için zam bekleniyor. Kentsel dönüşüm kira zammı ne zaman açıklanacak?
2022 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Zammı Belli Oldu Mu, Ne Zaman Açıklanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından evini kentsel dönüşüme veren kişilere kira yardımı yapılmaktadır. Evinin yıkılmak üzere kentsel dönüşüme veren kişilerin, yeni evlerini teslim alana kadar mağduriyet yaşamalarını engellemek adına devlet tarafından kira yardımı parası ödenmektedir.

Ülkemizde bu rakamı ödeme görevini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü üstlenmektedir. Evini kentsel dönüşüme veren kişilere ya faiz desteği ya da kentsel dönüşüm kira yardımı parası ödenmektedir. Bu rakam bakanlık tarafından belirlenmektedir.

2022 KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR?

Ev kiralarında yaşanan rekor yükseliş, evini kentsel dönüşüme vermek isteyen vatandaşların da mağduriyet yaşamasına neden oldu. En son 2020 senesinde zam yapılan kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları bugünkü kira rakamlarının yarısının bile altında kalırken bu durum hem evini kentsel dönüşüme vermek isteyenleri hem de veren kişileri mağdur etti.

2022 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Zammı Belli Oldu Mu, Ne Zaman Açıklanacak?

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, ZAM GELDİ Mİ?

En son 2021 senesinde bakanlık tarafından yayımlanan yeni liste ile 2020 senesinde belirlenen kira yardımı rakamları üzerinden ödemelere devam edileceği ilan edilmişti. Bu rakamlar üzerinden en yüksek kentsel dönüşüm kira yardımı Ankara, İstanbul ve İzmir'de ödenen 1.150 TL oldu. İstanbul'da ortalama aylık kira bedeli 6 bin 500 liraya fırlarken kentsel dönüşüm için ödenen rakam bu tutarın oldukça altında kaldı.

Bu nedenle kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 rakamlarına yüksek bir fiyat güncellemesi beklenirken, yapılacak olan yardımların İstanbul, Ankara ve İzmir için 5 bin TL'nin altında kalmaması gerektiği belirtiliyor. Bakanlık tarafından genelde kentsel dönüşüm kira yardımı zammı Haziran ayı içerisinde açıklanırken bakanlığı konu hakkında yoğun şikayetler gittiği, kira yardımı rakamına kesin zam yapılması istendiği belirtiliyor.

Binası için kentsel dönüşüme başvuranlara! 48 ay kira yardımı, 0.88'le konut kredisi, KDV, vergi, harç desteği