2022 Kurban Bayramı Dolu Dolu Geçecek! Bu Tatilde Karavanlara İlgi Arttı

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması turizm sektörünü canlandırdı. Bayram tatiline sayılı günler kalan karavan, otel ve kamp alanlarında yer kalmadı. Bayramın gözdesi karavanlar oldu.
2022 Kurban Bayramı Dolu Dolu Geçecek! Bu Tatilde Karavanlara İlgi Arttı

Kurban Bayramı 2022 tatili 9 güne uzatıldı. Tatilin uzatılması turizm sektöründe mesaiyi de artırdı. Bayrama sayılı günler kala otel, karavan ve kamp alanlarında her yer doldu. Ortalama 4 gece 5 günlük rezervasyon yapıldığını aktaran turizmciler, arama ve mail trafiğinin yoğun olduğunu aktardı. Bayramın ikinci dönemi için de talepler şimdiden arttı.

Turizmciler rezervasyon yoğunluğuna ilişkin "Şu anda özellikle sahil bölgelerinde arife ve bayramın dördüncü gününü kapsayan 8-13 Temmuz tarihleri yüzde 90'ın üzerinde dolu. İkinci dönem dediğimiz 13-17 Temmuz tarihlerinde doluluk yüzde 80'lerdeydi. Şimdi yüzde 100'leri bulacağını düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

TELEFON TRAFİĞİ DURMAK BİLMİYOR

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, tatilin 9 güne uzatılmasının ardından telefon ve mail trafiğinin arttığını, tatilin 9 gün olmasının ardından rezervasyonların uzatılmak istendiğini söyleyerek Ortalama rezervasyonlar 4 gecelik. Resmi tatille birlikte bugünü uzatmak isteyen misafirlerimiz bize ulaşıyor" açıklamasında bulundu.

2022 Kurban Bayramı Dolu Dolu Geçecek! Bu Tatilde Karavanlara İlgi Arttı

KURBAN BAYRAMI'NIN GÖZDESİ KARAVAN TATİLLERİ

Vannerzone Kurucu Ortağı Esra Mine Tanrısevdi, Kurban Bayramı'nda karavanlarda doluluk oranının %95 olduğunu söyleyerek "Günlük karavan kiralama fiyatları bin TL'den başlıyor, 3 bin TL'ye kadar çıkıyor. Haftalık kiralama bedeli 7 ile 20 bin TL arasında" diye konuştu. Türkiye'de 250 adet karavan kamp alanının olduğunu belirten Tanrısevdi, "Türkiye'de karavan turizmi yıllık 30 milyon dolar. Bunun yüzde 15'i bu bayramda sağlanacak" ifadelerini kullandı.

2022 Kurban Bayramı için en ucuz karavan kiralama fiyatı 1000 TL'den başlıyor ve 3 bin TL'ye kadar çıkıyor. Haftalık kiralama ise ortalama 7 bin TL ile 20 bin TL arasında değişiyor.