2022 Kurban Bayramı Emekli İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Milyonlarca emeklinin beklemiş olduğu 2022 emeklilere bayram ikramiyesi son dakika gelişmesi ile tarih belli oldu. Bayram ikramiyesi 2022 ne kadar, ne zaman yatacak?
2022 Kurban Bayramı Emekli İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Milyonlarca emeklinin beklemiş olduğu Kurban Bayramı ikramiyesi hakkında bir son dakika gelişmesi yaşandı ve ikramiyelerin hesaba yatacağı tarih belli oldu. Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş nedeni ile emeklilerin sırtındaki geçim yükü her geçen gün biraz daha ağırlaşırken gözler Kurban Bayramı ikramiyesine çevrilmişti.

Hatırlanacağı üzere 2019 senesinde yapılan kanuni düzenleme sonrasında emeklilere biri Ramazan Bayramı diğeri ise Kurban Bayramı'nda olmak üzere yılda 2 kere bayram ikramiyesi ödemesine karar verilmiş bu rakam 1.000 TL olarak belirlenmişti. Yapılan tüm çağrılara rağmen ne yazık ki bayram ikramiyesi ödemelerine 2021 senesinde yapılan 100 liralık artış sonrasında yeni bir zam daha yapılmamıştı.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ SON DAKİKA: KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Milyonlarca emeklinin Kurban Bayramı öncesinde küçük bir miktarda olsa bütçesini rahatlatacak olan bayram ikramiyesi ödemeleri, her sene olduğu gibi bu senede bayramdan önceki son hafta içerisinde hesaplara yatacak. Kurban Bayramı 2022 senesinde 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü başlayacak. 8 Temmuz 2022 Cuma günü ise yarım gün Arefe tatili olarak yapılacak. Bu nedenle ödemelerin Cuma gününden önce hesaplara yatırılması bekleniyor.

2022 Kurban Bayramı Emekli İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Emeklilere bu kapsamda Kurban Bayramı ikramiyesi ödemelerinin 4 Haziran 2022 tarihi itibari ile hesaplara yatırılacağı, emeklilik numarası ve T.C. kimlik numarası son hanesine göre Perşembe gününe kadar tamamlanması bekleniyor. Bu tarihe kadar sürpriz bir düzenleme ve zam kararı alınmazsa emeklilere yine bayram ikramiyesi olarak 1.100 TL'lik ödeme yapılacak.

Emeklilerin Kurban Bayramı İkramiyesine Zam Gelecek Mi?

Asgari Ücretli Çalışanlara Bayram İkramiyesi Verilecek Mi?

Haber Kaynağı: Emlak365.com