2022 KYK Burs Ve Kredi Ücretleri Açıklandı! İşte Öğrencilere Ödenecek Zamlı Burs Ve Kredi Miktarları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılında KYK burs ve kredi ücretlerinin ne kadar olacağını duyurdu. KYK burs ve kredi ücretleri 2022'de kaç TL olacak?
2022 KYK Burs Ve Kredi Ücretleri Açıklandı! İşte Öğrencilere Ödenecek Zamlı Burs Ve Kredi Miktarları!

Bugün gerçekleştirilen kritik kabine toplantısının ardından alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna ilan edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi alanında çok sayıda yeni karara imza atıldığını duyurmasının yanında üniversite öğrencilerine de bir müjde verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversite öğrencilerine verdiği burs ve kredi müjdesini bizzat açıkladı.

2022 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Üniversite öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı bir kurum olan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) üzerinden burs ve kredi alabiliyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yıl burs alan öğrencilerin sayısının 180 bin kişi arttırıldığını söyleyerek 2022 yılının KY burs ve kredi ücretlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre üniversitede eğitim gören lisans öğrencileri aylık 850 TL, yüksek lisans öğrencileri aylık 1.700 TL ve doktora öğrencileri aylık 2.550 TL burs ve kredi ödemesi alacaklar.

2021 YILI KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADARDIR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan burs ve kredi alan üniversite öğrencilerine 2021 yılında her ay burs ve kredi ödemeleri yapıldı. Buna göre lisans öğrencileri aylık 650 TL, yüksek lisans öğrencileri aylık 1.300 TL ve doktora öğrencileri de aylık 1.950 TL ödeme almışlardı. 2022 Ocak ayından itibaren üniversite öğrencilerine burs ve krediler zamlı olarak ödenmeye başlanacak.

KYK BURS VE KREDİ NEDİR?

KYK burs ve kredi imkanlarının ne olduğu merak ediliyor. Buna göre ihtiyaç sahibi olan veya özel durumu bulunan üniversite öğrencilerine burs verilmekte ve bu bursların geri ödemeleri yapılmamaktadır. Burs almaya hak kazanamayan üniversite öğrencilerine ise aynı miktar ödeme yapılmakta ve bu kredi olarak verilmektedir. KYK'dan kredi alan üniversite öğrencileri mezun olduktan 2 yıl sonra kullandıkları krediyi taksitler halinde geri ödüyorlar.