2022 Model Seat Yeni Ibiza ÖTV Muafiyetiyle 236 Bin TL'ye Satılıyor!

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın almak isteyenlere Seat’tan çok cazip bir teklif var. Seat Yeni Ibiza model araç 236 Bin TL’ye ÖTV muafiyeti kapsamında satılıyor.
2022 Model Seat Yeni Ibiza ÖTV Muafiyetiyle 236 Bin TL'ye Satılıyor!

Türkiye’de sıfır kilometre otomobil fiyatlarında fahiş zamlar can yakmaya devam ediyor. Ancak yine de bazı vatandaşlara uygun fiyatlarla sıfır kilometre satın alma imkanı verilebiliyor. ÖTV muafiyeti ile yapılan bu satışlar uygun fiyatla sıfır kilometre otomobil sahibi yapıyor. Ancak ÖTV muafiyeti imkanından da herkes faydalanamıyor. Peki kimler ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın alabilir?

ÖTV MUAFİYETİ KİMLERE VERİLİYOR?

Türkiye’de bazı vatandaşlara sağlanan ÖTV muafiyeti ile otomobil satın alma hakkının bazı şartları bulunuyor. Bu imkandan engelli vatandaşlar yararlanabiliyor. Engellilik oranında göre belirlenen ÖTV avantajı ile ÖTV muafiyetli otomobil satışı yapılıyor. Sıfır kilometre araçların en büyük maliyet kalemi olan ÖTV bu şekilde devreden çıkıyor. Yapılan bu indirimler otomobillerin fiyatları neredeyse yarı yarıya ucuzluyor.

ÖTV MUAFİYETİ İLE SEAT YENİ IBİZA KAMPANYASI

ÖTV muafiyeti ile Seat firması Haziran kampanyasını duyurdu. Buna göre bu imkana sahip olan müşteriler Seat Yeni Ibiza 1.0 Evo 80 HP Style model sıfır kilometre otomobili ÖTV ödemeden satın alabilecekler. Bu kapsamda müşterilerin ödeme yapmaları gereken kalemler de açıklandı.

Firmanın verdiği bilgilere göre otomobilin net fiyatının 199.532 TL olduğu bildirildi. Yüzde 18 KDV ödenmesi gereken araç için KDV maliyetinin 35.916 TL olduğu belirtildi. Müşteriler trafikj tescil ve ruhsat işlemleri resmi bedelleri olarak 481.48 TL ödeme yapıyorlar. Ayrıca trafik tescil ve ruhsat işlemleri hizmet bedeli olarak 469,84 TL alınıyor. Toplamda ise müşteriler 236.399 TL ödeyerek ÖTV muafiyeti ile 2022 model sıfır kilometre Seat Yeni Ibiza satın alabiliyorlar. ÖTV muafiyeti olmadan bu araç 402 Bin TL'ye satılıyor.

Emlak365.com