2022 Ocak Yeni Yıl Sıfır Araç Kampanyaları Belli Oldu Mu? Fiat, OPEL, Peugeot, Honda, Renault, Citroen, Dacia, Nissan

Yeni yıl ile birlikte sıfır araçların kampanyaları yenilecek. Peki firmalar yeni yılda araç almak isteyenlere ne tür olanaklar sunacaklar? İşte Ocak 2022 araç satış kampanyalarından beklenenler...
2022 Ocak Yeni Yıl Sıfır Araç Kampanyaları Belli Oldu Mu? Fiat, OPEL, Peugeot, Honda, Renault, Citroen, Dacia, Nissan

Aralık 2021 dönemi araç almak isteyenler için zorlu bir süreç oldu. Dolar kurunun tarihi seviyeleri görmesinin ardından ay içerisinde araç firmaları 2 defa fiyat değişikliğine gittiler. Dolar kuru bazlı 20 günde 2 defa yükselen fiyatlar bazı modellerde 140 bin TL'yi aştı.

Daha sonra kur korumalı vadeli mevduat sistemi ile bir gecede dolar kuru çakılmıştı. Dolar kurunda yaşanan bu düşme sonrası ise fiyatlar yeniden belirlendi. Fiyatların belli bant üzerine oturmasının ardından ise firmalar kampanyalarını yeniden devreye koydular. 31 Aralık tarihine kadar geçerli olacak kampanyalar 1 Ocak 2022'de yenilenecek.

1 OCAK'TA KAMPANYALAR YENİLENİYOR

Aralık 2021 döneminde sunulan kampanyalar Ocak 2022 dönemlinde tamamen bambaşka bir hal alacak. Peki yeni dönemde araç almayı bekleyenler nasıl kampanyalarla karşılacaklar. Firmalar ne vaat edecekler.

Hyundai 2021 Aralık döneminde 55.000 TL ve 70.000 TL taşıt kredisi kampanyası, 29.400 TL'ye varan satış fiyatında indirimler ve şimdi al Temmuz'da öde fırsatları sundu.

Fiat Egea almak isteyenler için de sunulan fırsatlar kredi olanağı şeklinde oldu.

Aralık ayında Peugeot araç almak isteyenler birçok modelde yüksek limitli yüzde 0 faizli kredi olanakları ile karşılaştılar.

Renault marka araçların bazı modelleri için geçerli 100.000 TL'ye kadar kredi olanağı sağlandı.

OPEL ise satış fiyatları üzerinden sınırlı stoklarla indirimli satış fiyatları yayımladı.

2022'NİN TEMELİNİ İNDİRİMLİ FİYATLAR VE SONRA ÖDE KAMPANYALARI OLUŞTURABİLİR

Müşterilerin ihtiyaçlarına ve taleplerine göre belirlenen araç satış kampanyalarında 2022'de iki özellik ön plana çıkıyor. Kur farkı ile oluşan zamlı fiyatlarda bir miktar daha indirimler uygulanabileceği ve kampanyalı satış listesinde yer alabileceği tahmin ediliyor. Bir diğer kampanya modeli olarak da Ocak'ta al Temmuz'da öde sistemi ile yine marka modele göre değişebilecek limit ve faiz oranlarıya 12 ay 24 ay vadeli kredi seçenekleri sunulabilir.