2022 Planlaması Yapıldı! Türkiye'nin 4 Tarafında Afet Konutları Vatandaşlara Teslim Edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sel ve depremlerden dolayı evleri zarar gören vatandaşlara inşası devam eden evlerini 2022 yılı içerisinde teslim edecek.
2022 Planlaması Yapıldı! Türkiye'nin 4 Tarafında Afet Konutları Vatandaşlara Teslim Edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sel ve deprem gibi afetlerden dolayı Türkiye'nin farklı şehirlerinde evlerin zarar gören vatandaşlara yeni evleri 2022 yılı içerisinde teslim edilecek. Bakanlık tarafından afetlerde evleri ve iş yerleri zarar gören vatandaşlara kira, eşya ve taşınma yardımlarında bulunulmuştu. Şimdi ise bu vatandaşlara afet evlerinin teslimi için geri sayım başladı.

AFETLERDEN ZARAR GÖRENLERE KONUTLARI TESLİM EDİLİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda tüm afetlerin yaralarının sarılması için hareket ediliyor. Bu kapsamda 44.128 konut ve köy evi, 485 iş yeri, 18 cami, 2 yurt ve 3.984 ahır için inşaatlar devam ediyor. Bu inşaatlar tamamlandıkça hak sahibi olan afet mağduru vatandaşlara teslimler gerçekleştiriliyor.

Geçtiğimiz yaz aylarında Antalya ve Muğla'da meydana gelen büyük yangınlardan dolayı çok sayıda vatandaş mağdur olmuş ve evsiz kalmışlardı. Yaşanan bu afetin yaralarını sarmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı daha o dönemde harekete geçmişti. Bu kapsamda şu anda Antalya'da 1.239 konut ve 600 ahır, Muğla'da ise 110 konut ve 130 ahır için hızlı bir şekilde inşa faaliyetleri bakanlık denetiminde sürdürülüyor.

İZMİR'DE DEPREM KONUTLARININ TAMAMI 2022 SONUNA KADAR TESLİM EDİLMİŞ OLACAK

İzmir'de yaşanan deprem sonrası da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hemen harekete geçmiş ve TOKİ aracılığı ile 5.400 konut ve 371 iş yeri için inşaatlar başlatılmıştı. Hatta yerinde dönüşüm yoluyla yapılan 56 konut ile 145 dükkan 2021 yılı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle İzmir'deki depremzedelere teslim edilmişti. İzmir'de depremzedeler için inşa edilen 795 konut ve 157 iş yeri de yılın ilk aylarında hak sahibi vatandaşlara teslim edilecek. Diğer konutlar ise depremzedelere 2022 yıl sonuna kadar teslim edilmiş olacak.

Elazığ'da yaşanan depremin ardından da o şehirde depremzedeler için yeni bir inşa faaliyetine başlanılmıştı. Bu kentte 23.799 konut ile diğer yapılar depremzedelere 2021 yılında teslim edildi. Malatya'da da depremzede vatandaşlara 6.247 konutun teslimi yapıldı.

Geçtiğimiz yıl sel felaketi yaşanan Giresun'da 619 konut 122 iş yeri için ihale yapılmıştı. Bu yapılar içerisinde 229 konut ile 82 dükkanın inşaatı tamamlandı. Yine sel felaketi yaşayan Sinop ve Bartın'da 1ç265 konutun inşaatı sürüyor.