2022 Satılık Ev Fiyatları İçin İndirim Bekleyenlere Kötü Haber: Yeni Yılda Konut Fiyatlarında Yükseliş Bekleniyor

2022 ev fiyatları için indirim bekleyenlere kötü haber geldi! Yeni yılda konut fiyatları ne olur sorusuna gayrimenkul uzmanları indirim değil zam haberi verildi. Ev almak için doğru zaman mı?
2022 Satılık Ev Fiyatları İçin İndirim Bekleyenlere Kötü Haber: Yeni Yılda Konut Fiyatlarında Yükseliş Bekleniyor

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarına indirim müjdesi beklerken inşaat sektörünün 2022 beklentileri de büyük oranda şekillenmeye devam ediyor. Son dönemde döviz kurunda yaşanan hareketlilik nedeni ile bina üretiminde kullanılan pek çok inşaat malzemesi fiyatına zam gelirken gelen zamlar konut fiyatlarına zam olarak yansımıştı.

Döviz kurunda yaşanan geri çekilme sonrasında gözler konut fiyatlarına çevrilirken ne yazık ki indirim beklentisi boşa çıkmış, indirim bir yana konut fiyatlarına yeni zam haberleri verilmeye devam edilmişti. Gözler 2022 senesine çevrilirken yeni yılda konut fiyatları için indirim bir yana yeni zam uyarısı geldi.

2022'DE KONUT FİYATLARI NE OLUR, 2022 EV FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Yükselen konut fiyatları nedeni ile dar ve orta gelirli vatandaş ev alamaz hale gelirken gözler 2022 konut fiyatları için gelecek indirim müjdesine çevrilmişti. Ne yazık ki yapılan tüm açıklamalar konut fiyatlarına yeni yılda indirim değil zam yapılacağı yönünde oluştu. Özellikle de çimento ve demir fiyatları inşaat sektöründe büyük sıkıntı yaratırken inşaat maliyet endeksinde yüzde 200 artış yaşanması da indirimi zora soktu.

2022 Satılık Ev Fiyatları İçin İndirim Bekleyenlere Kötü Haber: Yeni Yılda Konut Fiyatlarında Yükseliş Bekleniyor

Konu hakkında açıklamada bulunan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, 2022 senesinde gayrimenkul sektörünün yıldızının parlayacağını belirterek hem sıfır hem de ikinci el konut satış rakamlarında artış beklediklerini dile getirdi. Akdoğan satılık konut fiyatları için indirim beklemediklerini dile getirirken kiralık ev fiyatları için ise bir miktar gerileme yaşanabileceğini söyledi.

ÇİMENTO FİYATLARINA YÜZDE 20 ZAM AÇIKLAMASI GELDİ!

Yüzde 400 artış yaşanan çimento fiyatları inşaat sektöründe büyük bir kriz yaratmaya devam ederken İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu çimento fiyatlarına 2022 yılında yüzde 20 zam geleceğini açıkladı. İnşaat maliyet endeksi büyük bir hızla yükselirken pek çok müteahhidin yeni konut üretimlerine yaşanan maliyet artışı nedeni ile ara vermesi konut arzını azaltırken bu da konut fiyatlarında yükseliş trendini sürdürüyor.

Gayrimenkul sektörünün yeniden gözde yatırım aracı haline gelmesi ile konuta olan talep artarken yeni konut üretiminin azalması da konut fiyatlarında yükseliş yaşanmasına neden oluyor.