2022 TMO Fındık Alım Fiyatı Belli Oldu Mu, Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Mı? Yeni Sezon Fındık Fiyatı Kaç TL Olacak?

Fındık üretiminde yeni sezon yaklaşırken 2022 fındık fiyatları merak konusu oldu. 2022 fındık fiyatları belli oldu mu? 2022 yeni sezon fındık fiyatı kaç TL olacak?
2022 TMO Fındık Alım Fiyatı Belli Oldu Mu, Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Mı? Yeni Sezon Fındık Fiyatı Kaç TL Olacak?

Türkiye'nin en önemli tarımsal ihracat ürünlerinden olan fındık ile alakalı olarak yeni sezon hazırlıkları başladı. yeni sezon fındıkların Temmuz ayında hasat edilmeye başlanması ve Ağustos ayı itibariyle de pazara çıkması bekleniyor. Fındık üretim maliyetlerinde meydana gelen artışlardan dolayı fındık üreticileri önlerini görebilmek içöin 2022 fındık fiyatlarının her zamankinden daha erken bir vakitte açıklanmasını bekliyorlar. 2022 yeni sezon fındık fiyatları açıklandı mı? TMO fındık alım fiyatı 2022'de kaç TL olacak?

TMO FINDIK FİYATINDA BELİRLEYİCİ OLUYOR!

Fındık ürününün fiyatının belirlenmesinde serbest piyasadan daha çok Toparak Mahsulleri Ofisi (TMO) belirleyici oluyor. Dünya fındık üretiminin çok büyük bir çoğunluğunun Türkiye'de gerçekleşmesi bu tarım ürününün Türkiye açısından ödemini arttırıyor. Devlet de fındık fiyatlarına TMO aracılığı ile alım yaparak müdahale etme imkanı buluyor. TMO'nun açıkladığı fındık fiyatları ile serbest piyasada fındık fiyatları oluyor. Genellikle TMO'nun fiyatının altında fiyatlarla serbest piyasada üreticiden fındık alımı yapılıyor. Bunun nedeni de TMO'nun belirli bir kota uygulaması, sıra alınarak fındık teslimi yapılmasını istemesi, ödemeyi ise ortalma 15 gün sonra yapması gösteriliyor.

2022 YENİ SESON TMO FINDIK FİYATLARI KAÇ TL OLACAK?

2022 yılı yeni sezon TMO fındık fiyatlarının kaç TL olarak açıklanacağı büyük bir merakla bekleniyor. Açıklanacak fındık fiyatları ile alakalı olarak üreticilerin taleplerinin en az 50 TL olması yönünde oluştu. Gerçekleşen yüksek enflasyondan dolayı fındık üreticileri maliyetlerinin çok arttığını, işçilik ücretlerinin oldukça yüksek olacağını ve fiyatlamada bunların dikkate alınmasını istiyorlar. 50 TL altında açıklanacak bir fındık fiyatının üretici tatmin etmeyeceği ve fındık üretimini gelecek yıllarda azaltacağı ifade ediliyor.

FINDIK ALIM FİYATI 2022 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Fındık alım fiyatı her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Fındık fiyatları genellikle Temmuz ayı başlarında açıklanıyor. Ancak bu yıl bu açıklamanın biraz daha erkene çekilmesi yönünde talep var. Bu talebin karşılık bulup bulmayacağına dair henüz bir somut gelişme yaşanmadı. Fındık fiyatlarına dair tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrilmiş durumda.

Emlak365.com