2022 Ve 2023 Memur Maaş Zammı Teklifine Memurlardan İlk Cevap Geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın milyonlarca memur ve memur emeklisi için 2022 ve 2023 yıllarına dair zam teklifine Memur – Sen'den cevap geldi.
2022 Ve 2023 Memur Maaş Zammı Teklifine Memurlardan İlk Cevap Geldi!

Yaklaşık 4 milyon memur ile 2 milyon memur emeklisinin 2022 ve 2023 yıllarında alacakları maaş zamlarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın zam teklifi bugün belli olmuştu. Yapılan resmi açıklamaya göre memur ve memur emeklileri için 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 6 ve ikinci 6 ayı için ise yüzde 5 zam teklifi yapıldı.

2023 yılının zam teklifi ilse ilk 6 ay için yüzde 6 ve ikinci 6 ay için yüzde altı ile enflasyon farkı oldu. Buna göre toplamda 2 yıl içerisinde memurlara yüzde 23 zam teklif edildi.

MEMURLAR ZAM TEKLİFİNİ KABUL ETMİYOR

Memur ve memur emeklileri için teklif edilen 2022 ve 2023 maaş zammı karşısında Memur – Sen'den ilk açıklama geldi Memur – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın memur maaş zammı teklifini değerlendirerek, “Memur maaşlarına 2022 yılında yüzde 5 ve yüzde 6, 2023 yılında ise yüzde 6 ve yüzde 6 olmak üzere toplamda yüzde 23 zam yapılması teklif edildi.

Bunun dışında somut, hesaplanabilir, memur maaşlarını etkileyecek, uygulama süreci bilenen, öngörülebilir bir teklifte bulunulmadı.” dedi.

YENİ ZAM TEKLİFİ İSTİYORLAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın zam teklifinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Memur – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bugün memurlar için bize sunulan zam teklifi üzerine konuşmaya dahi gerek olmadığını düşünüyoruz. Toplu pazarlığı başlatacak bir zam teklifi yapılmadı. Kamu işvereni yeni bir zam teklifi hazırlayıp müzakerelerin başlatılmasını sağlamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Memur – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bir çağrıda bulunarak, “Kamu işvereni olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı 6. Dönem Toplu Sözleşmenin pazarlık aşamasını başlatabilmek için yeni bir zam teklifi hazırlamalıdır. Bu teklif de en geç Pazartesi gününe kadar bizimle ve kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Aksi durumda görüşmelerin çok sağlıklı bir şekilde devam edeceğini zannetmiyoruz.” şeklinde konuştu.

81 İLDE KAMUOYU AÇIKLAMASI YAPILACAK

Cuma günü Türkiye'nin 81 ilinde memurların maaş zammı teklifine dair itirazları olacağını söyleyen Memur-Sen Genel başkanı Ali Yalçın, “Türkiye'nin 81 ilinde cuma günü mevcut zam teklifinin yetersiz olduğunu ve yeni bir teklif sunulması gerektiğini ifade eden davet temelli kamuoyu açıklamalarımız olacak.” dedi.