2022 ve 2023 Memur Maaşı Zam Oranı Belli Oldu! Hükümet, Memursen ve Türkiye Kamusen Anlaştı İddiası

Milyonlarca memur ve ailesinin beklemiş olduğu 2022 ve 2023 memur maaşı zam oranı için Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve hükümet arasında anlaşma sağlandı mı?
2022 ve 2023 Memur Maaşı Zam Oranı Belli Oldu! Hükümet, Memursen ve Türkiye Kamusen Anlaştı İddiası

Sendikalar ile hükümet arasında yürütülen memur maaş zam oranı hakkında anlaşmanın sağlandığı iddia edildi. Memur sendikaları arasında yer alan Memur Sen, Türkiye Kamu Sen ve hükümet arasında yürütülen görüşmelerde ortak mutabakat oluşturuldu.

Türkiye Gazetesi tarafından yapılan habere göre 2 milyon memur emeklisi ve 4 milyon memurun beklemiş olduğu 2022 zam oranı ve 2023 memur maaşı zam oranı yanı sıra mali ve sosyal haklar konusunda yapılan pazarlıklar sona erdi.

HÜKÜMET MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ 2022 - 2023 ZAM ORANI İÇİN SON TEKLİFİNİ SUNDU!

Dün sendikalar ile son kez bir araya gelen hükümet kanadı memur ve memur emeklileri için büyük önem taşıyan yeni zam oranı teklifini sendikalara sundu. Hükümet ile memur sendikaları arasında yürütülen zam pazarlığında anlaşma sağlandı.

2022 ve 2023 Memur Maaşı Zam Oranı Belli Oldu! Hükümet, Memursen ve Türkiye Kamusen Anlaştı İddiası

HÜKÜMET MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞ ZAMMI ORANI RAKAMINI NE ZAMAN, BUGÜN SAAT KAÇTA AÇIKLAYACAK?

Hükümet ile memurlar arasında ortak anlaşmaya varıldığı iddia edilirken belirlenen yeni rakam bugün ilan edilecek. Hükümet adına açıklamayı Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yapacak. Söz konusu açıklamanın saat 14:30 itibari ile başlaması beklenen basın toplantısında yapılması bekleniyor.

MEMUR MAAŞI ZAM ORANI VE MEMUR EMEKLİSİ ZAMMI YÜZDE KAÇ OLDU?

Yetkililer tarafından basın mensuplarına yapılan resmi olmayan açıklamalar göre “Seyyanen zam değil, oransal zamlar üzerinden görüşmeler sürdü. Yüzde 95 oranında anlaşma tamam... Yine de son dakikaya kadar beklemek gerekir” denilerek ilk rakamlar telaffuz edildi. 3600 ek gösterge için ise 2022 yıl sonuna kadar çalışmanın tamamlanması sözü verildi. 4C statüsünde olan memurlar için ise 260 TL ek ödeme sözü alındı.