2022 Yem Fiyatlarına Zam Üstüne Zam Gelmeye Devam Ediyor! Zam Sonrası Yem Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Tarım Kredi Kooperatifleri yem fiyatlarına 6 günde ikinci defa zam yaptı. Geçtiğimiz gün duyurulan zam sonrasında 2022 yem fiyatları merak ediliyor. İşte detaylar…
2022 Yem Fiyatlarına Zam Üstüne Zam Gelmeye Devam Ediyor! Zam Sonrası Yem Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Tarım kredi Kooperatifleri tarafından yem fiyatlarında son 6 gün içinde ikinci defa zam yapıldığı duyuruldu. Yem fiyatlarına gelen yeni zamlar sonrasında çiftçiler ise büyük bir zorluk yaşamaya devam ediyor. Hali hazırda tarım ve hayvancılıkta, üretimde yaşanan sorunlar devam ederken 1 çuval yemin fiyatının da artması çiftçiyi iyice zora soktu.

Yem Fiyatlarına Üst Üste İki Zam Yapıldı!

Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesinde yer alan Tarım Kredi Yem, büyük ve küçükbaş hayvanlar için kullanılan yemlerin fiyatlarına zam yaptığını duyurmuştu. 20 Nisan’da açıklanan yeni zamla beraber güncel fiyatları merak eden çiftçiler ise üst üste gelen ikinci zam sonrasında memnuniyetsizliklerini dile getirdiler. 6 gün içerisinde gelen ikinci zam nedeniyle süt üreticileri ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar olumsuz etkilendi. Yapılan yeni zam sonrasında 15 liralık bir artış yaşandığı görüldü.

2022 Yem Fiyatlar Ne Kadar Oldu?

2022 Yem Fiyatlarına Zam Üstüne Zam Gelmeye Devam Ediyor! Zam Sonrası Yem Fiyatları Ne Kadar Oldu?

22 Nisan 2022 itibariyle gelen son zam sonrasında yem fiyatları güncellendi. Geçtiğimiz gün Tarım Kredi Yem tarafından duyurulan zam sonrasında, yem fiyatlarının çuval başına 15 lira arttığı aktarıldı. Gelen yeni zam sonrasında en ucuz sığır besi yemi 260 TL’ye yükselirken, en pahalı buzağı başlangıç yemi ise 289 TL’ye çıktı. Güncel yem fiyatları ise gelen son zamlar sonrasında şu şekilde satışa sunuluyor:

  • Buzağı Başlangıç Yemi – 289 TL
  • Kuzu Büyütme Yemi – 285 TL
  • Standart Sığır Besi Yemi - 260 TL
  • Koyun Süt Yemi – 279 TL
  • 20 Protein Sığır Süt Yemi – 286 TL

Kooperatifler Yüzde 9 Komisyonla Satışa Sunuyor!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin bir iştiraki olan Tarım Kredi Yem tarafından kooperatiflere yem satış fiyatı üzerine, yüzde 9 komisyon uygulandığı aktarıldı. Kooperatifler tarafından uygulanan yüzde 9 komisyon ile gelen zam sonrasında satışa sunulan yem fiyatları sonrasında hayvansal ürünlerin fiyatlarının da artması bekleniyor.

Genel Yayın Yönetmeni