2022 Yılı Çiftçi Desteklerine İki Müjde Birden! Bakan Açıkladı Tam 100.000 TL Hibe Verilecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2022 hibe destek projesine dair bilgi verdi. 2 bin kişiye 100.000 TL destek sağlanacağını ilan eden Bakan Pakdemirli desteğin kullanım alanlarını da açıkladı.
2022 Yılı Çiftçi Desteklerine İki Müjde Birden! Bakan Açıkladı Tam 100.000 TL Hibe Verilecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2022 çiftçi destek programı ödemelerine ilişkin açıklamalada bulundu. Bakan Pakdemirli,Manisa'da katıldığı bir program kapsamında yaptığı konuşmasında 2022 yılı ile 2004 yılları arasında sağlanacak toplam destek tutarının yarım milyar lirayı aşacağını söyledi. Bazı alanlarda gençlere farklı hibe detekleri verileceğini açıklayan Bakan Pakdemirli, yeni müjdeler olduğunu söyledi.

GERİ ÖDEMESİZ 100.000 TL MÜJDESİ VERDİ

Kırsal kesim için önemli destek programlarının devreye alındığını ifaden Tarım Bakanı özellikle gençlerin kendi işlerini kurması için uygulanan destekleri açıkladı. Tarım Bakanlığı olarak bu zamana kadar devam eden destekler ile 465 bin kişinin iş sahibi olduğunu aktaran Bakan Pakdemirli yeni iki müjdeyi açıkladı. Bekir Pakdemirli daha önce" Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi” ile çiftçilerin desteklendiğini hatırlatarak dört ilde başlatılan projenin tüm Türkiye'de uygulanacağını söyledi.

Bakan Pakdemirli, Tarım Bakanlığı'nın yeni uygulamasıyla vatandaşlar ne sunulacağı hakkında "Proje kapsamında hayvansal, bitkisel, su ürünleri ve tıbbi ve aromatik bitki üretimi ile üretilen bu ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik projeler için 100 bin liraya kadar hibe desteği vereceğiz." açıklamasında bulundu.

Söz konusu detsek ile 2000 genç vatandaşın 100.000 TL destek alacağını ve toplam 200 milyon TL destek sağlanacağını ifade eden Tarım ve Orman Bakanı 3 yıllık süreçte ise 600 milyon TL'yi aşan hibe verilmiş olacağını ifade etti.

Tarım Bakanlığı'nın projesi ile gençlerin hem kendi mesleğini yapmaları hem de kendi işinin patronu olmaları sağlanacak.