2022 Yılı Emlak Vergisi 1. Taksit Ödeme Tarihleri Ne Zaman Hangi Tarihte?

2022 yılı emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman? Emlak vergisi ödemesi yapacak olanlar için ilk ödeme ve son ödeme tarihleri belli oldu. 2022 yılı emlak vergisi ödeme takvimi.
2022 Yılı Emlak Vergisi 1. Taksit Ödeme Tarihleri Ne Zaman Hangi Tarihte?

2022 yılının girmesinin ardından yeni yıl içerisinde yapılacak ödemelerde araştırılmaya başladı. Evi, işyeri, arsa veya arazisi olanlar için emlak vergisi ödeme süreci de önümüzdeki süreçte başlayacak. Ödemelerini en hızlı ve erkenden yapmak isteyenler için ise 2022 takvimini açıklıyoruz. 2022 yılı emlak vergisi ödemelerinin başladığı, sona erdiği tarihler ile kimlerin emlak vergisi ödemesi yapmayacağına ilişkin muafiyet detaylarını hatırlatıyoruz.

2022 YILI EMLAK VERGİSİ ÖDEME TAKVİMİ

Emlak vergisi ödemeleri daha önceki dönemlerde olduğu 2022'de iki taksit halinde ödenecek. Vatandaşlar birinci taksitlerini ilkbahar döneminin sonuna kadar ödeyecekler. İkinci taksit ödemeleri ise sonbahar döneminin sonuna kadar ödenecek.

Ödemelerini biran önce yapmak isteyenler için ise Emlak Vergisi 2022 ödemeleri Mart ayı ile başlaycak. Mart ayının ilk gününden ödemelerini yapacak olan vatandaşlara Mayıs ayının sonuna kadar süre verilecek. İlk taksit ödemelerini ilan edilen bu uzun süreç içinde yapacak olan vatandaşlar ikinci taksit ödemelerini Kasım ayında yapacaklar. Kasım ayının ilk resmi işlem gününde başlayacak ödemeler ay sonunda kadar devam edecek.

EMLAK VERGİSİ ÖDEME YÖNTEMLERİ

Emlak vergisi ödemeleri doğrudan belediyelere ödenir. Vatandaşlar vergi borçlarını belediyelere giderek veznelere şahsen ödeme yöntemi ile yapabilirler. Ancak ödemelerini online kanallar üzerinden yapmak isteyenlere belediyeler resmi siteleri üzerinden online ödeme imkanı sunuyorlar. Çok sayıda belediye başkanlığı resmi sitesinden vatandaşlara online ödeme kolaylığı sağlar.

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ 2022

2022 yılında da emlak vergisi muafiyeti devam edecek. Kapsam içinde olan vatandaşlar emlak vergisi ödemesi yapmazlar. Daha önceden bilmeden yapmışlarsa da 5 yıl süre için iade talep edebilirler. Genel olarak emlak vergisi aylığı dışında geliri olmayan emeklilerden, geliri olmayan vatandaşlardan, şehit yakınları, engelli vatandaşlar ile gaziler, vefat eden emekli, gazi, engelli yakınlarından brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konut sahiplerinden alınmaz.