2022 Yılında Doğaya Dönüş Teması Salonlarımızı Süslüyor

Tasarımcıların ev dekorasyonu trendleri bakıldığında 2022 yılında özellikle salon dekorasyonunda doğaya dönüş teması kendini gösteriyor. 2022 salon dekorasyonu trendleri.
2022 Yılında Doğaya Dönüş Teması Salonlarımızı Süslüyor

2022 yılında genel anlamda ev dekorasyonunda doğaya dönüş, doğadan ilham alan renkler, desenler ve doğal malzemeler karşımıza çıkıyor. Gezegene verilen zararın farkına varan insanoğlu, belki de zararı telafi edebilmek adına dekorasyonda doğa temasını ön plana çıkarıyor. Bu tema salon dekorasyonunda da 2022 yılında oldukça popüler.

SICAK VE DOĞAL RENKLER TERCİH EDİLİYOR

2022 Yılında Doğaya Dönüş Teması Salonlarımızı Süslüyor

Pandemi sürecinde kapanmalardan dolayı hemen hemen herkesin ev algısı değişime uğradı. Evler hem çalışma alanları hem dinlenme alanları olmaya başladı. Hal böyle olunca da evi fonksiyonel olarak kullanmayı keşfettik. Salonda bulunan yemek masası sadece yemek masası olmaktan çıkarak aynı zamanda çalışma masası da oldu. Salonun boş alanı spor yapmak için de kullanılan alan oldu. Bu nedenle salon dekorasyonunda mümkün oldukça sadelik tercih edilmesi gerekiyor. Dışarısının karmaşasından kaçıp sığınılan bir liman olan evin sıcaklık vermesi oldukça önemli. Evde bu sıcaklığı hissedebilmek için renklerinden gücünden yararlanılması gerekiyor. Mobilya, duvar rengi ve perde seçiminden tutun da salonun tüm dekorasyonuna kadar sıcak ve doğal renk tonlarının tercih edilmesi önemli.

2022 Yılında Doğaya Dönüş Teması Salonlarımızı Süslüyor

RETRO İLE MODERN BİR ARADA

2022 yılı salon dekorasyonunda öne çıkan bir diğer özellik de doğal dokunuşlar. Büyük pencereler, doğal ışık, canlı çiçekler bu sene evlerin salonlarında daha fazla yer alıyor. Yine 2022 yılında hem retro hem de modern bir arada. 70'li yıllardan kalan desenler ile modern parçalar bütün olarak dekorasyonda yer alıyor. Salona mobilya seçerken bunun da göz önünde bulundurulmasında fayda var.

2022 Yılında Doğaya Dönüş Teması Salonlarımızı Süslüyor

SANDALYELER

2022 yılında salon dekorasyonunda öne çıkan objelerden bir tanesi de sandalyeler. Eski ve retro sandalyeler bu sene salonlarda daha çok yer alıyor. Eski sandalyeleri atıp yenisini almak yerine eskilerinin tekrar elden geçirilmesini tercih edebilirsiniz.