2022 Yılının En Uygun Konut Kredisi Veren Bankaları Belli Oldu! Günde 52 TL'ye Ev Sahibi Olma Şansı Yakalayın!

Bankaların 2022 yılında konut kredisi oranlarında hangi baz puanları kıstas alacağı uzun süredir merak konusuydu. En uygun konut kredisi veren bankalar belli oldu. En düşük kredi faiz oranı kaç oldu?
2022 Yılının En Uygun Konut Kredisi Veren Bankaları Belli Oldu! Günde 52 TL'ye Ev Sahibi Olma Şansı Yakalayın!

Uzmanlar, konut kredisi oranlarının Ocak 22’den itibaren değişebileceğini, hatta Ocak ayı sonunda konut kredisi seferberliği başlatılacağını dile getiriyor. Peki 2022 yılının en uygun konut kredisi veren bankaları hangileri? Gelin bu sorunun yanıtını birlikte verelim. Konut kredisi oranları yıl sonuna doğru olabildiğince artmış, birçok banka konut kredisi tahsis etme sürecini dâhi durdurmuştu.

Konut kredisi çekmek için başvurulan bankaların büyük bir kısmı ya çok yüksek oranlarla başvuru sahiplerini caydırmış ya da bu başvuruları olumsuz karşılamıştı. Hâl böyle iken yıl sonuna doğru konut satışlarında da ciddi bir daralma yaşandı. Birçok kişi, bankaların 2022 yılında konut kredisi oranlarını düşüreceğini düşünerek bu işi biraz olsun erteledi.

EN UYGUN KONUT KREDİSİ HANGİ BANKADA?

Devlet bankaları olarak bilinen Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, konut kredisi çekmek isteyenler için en ideal tercihler olarak ön plana çıkmakta. Devlet desteğini de arkasına alarak konut kredilerinde daha rahat hareket eden bu bankalar, %1,29 kredi oranı ile konut almak isteyenlerin ilk durağı konumunda. 2022 yılına girilmesinin ardından devlet bankalarının konut kredisi oranlarını revize edip etmeyeceği büyük bir merak konusu iken bankalardan henüz resmi bir değişiklik mesajı gelmedi.

2022 Yılının En Uygun Konut Kredisi Veren Bankaları Belli Oldu! Günde 52 TL'ye Ev Sahibi Olma Şansı Yakalayın!

ZİRAAT BANKASI, HALKBANK, VAKIFBANK KONUT KREDİSİ HESAPLAMA!

Piyasaya bakıldığında hâlâ bu 3 bankanın daha dominant olduğunu görüyoruz. 100.000 TL tutarlı ev kredilerinde 120 ayı tercih eden tüketiciler, bu bankalara aylık ortalama 1.642,87 TL ödüyor. Kredinin günlük ödemesi ise yaklaşık 52 TL’ye denk düşüyor. Diğer bankaların ev kredisi oranları ile kıyaslama yaptığınızda bu 3 bankanın gerçekten cazip oranlar sundukları bir gerçek.

Ev almak için fazla zamanınız kalmadıysa 3 devlet bankasından birine başvurarak süreci hızlandırabilirsiniz. Başvurularınızı şubeden yapabileceğiniz gibi ön başvuru için bu bankaların resmi internet sitelerini, internet bankacılığı ve mobil uygulamalarını kullanarak da başvuru yapabilirsiniz. Başvurularda satın alacağınız evin tapu görüntüsüne ek olarak gelir belgenizi de sunmanız gerekiyor.

KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Konut kredisi çekmek isteyen kişilere internetten ön başvuru yapma imkanı sunulurken aynı zamanda başvuru belgeleri ile en yakın banka şubesine şahsen başvuru yapılmasına da olanak sağlanıyor.