2022 Yılının İlk Kabine Toplantısı Ne Zaman Açıklandı! Kabinede Konuşulacak Konular Neler?

Ocak ayının ilk kabine toplantısı için merakla beklenen tarih açıklandı. 2022 Ocak ayı yeni kabine toplantısı ne zaman, kabinede neler konuşulacak, kabinenin gündemi ne?
2022 Yılının İlk Kabine Toplantısı Ne Zaman Açıklandı! Kabinede Konuşulacak Konular Neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başkanlık edilecek 2022 yılının ilk kabine toplantısı için merak edilen tarih açıklandı. Yılın ilk kabinesinin gündemi ise ağırlıklı olarak ekonomi olacak.

Yine Omicron varyantı nedeni ile artan vaka sayıları sonrası yeni koronavirüs tedbirleri, sokağa çıkma yasağı, kısıtlama, memur ve emekli maaşı zam oranı ve ekonomik konular kabinede konuşulacak konular arasında yer alıyor.

2022 OCAK AYI YENİ KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

2022 senesinin ilk kabine toplantısı için beklenen tarih ilan edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği kabine toplantısı yarın yani 3 Ocak 2021 Pazartesi günü yapılacak. Toplantı saati henüz ilan edilmezken daha önceki kabine toplantıları saat 15:00 ile 16:00 arasında başlıyordu.

Tüm bakanların katılımı ile gerçekleştirilecek olan kabine toplantısı öncesi 2021 senesinin son enflasyon rakamı açıklanacak. TÜİK TEFE TÜFE Aralık 2021 enflasyonu ile memur ve emekli maaş zammı enflasyon farkı ve Ocak 2022 resmi kira artışı zam oranı belirlenmiş olacak.

KABİNENİN GÜNDEMİ NE, KABİNEDE NELER KONUŞALACAK?

Kabinede memur ve memur emeklisi zam oranı için yılın ilk 6 ayında uygulanacak olan zam oranı rakamının da konuşulması bekleniyor. Turkovac aşısı, koronavirüs vaka sayısı, Omicron varyantında son durum, yeni gelen zamlar, ekonomideki son durum, verilecek olan yeni destekler ve yeni tedbir kararları kabine gündeminde yer alacak önemli gündem başlıkları arasında yer alıyor.