2023 Seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayının Kim Olduğunu Açıkladı!

CHP'nin cumhurbaşkanı adayına ilişkin çok önemli bir iddia basında yer aldı. Gazeteci Fatih Ergin katıldığını bir tv programında CHP'de kimin aday olacağına dair isim verdi.
2023 Seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayının Kim Olduğunu Açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin isimler gündemde yer almaya devam ediyor. Kulislerden gelen son iddia ise Gazeteci yazar Fatih Ergin'den oldu. Fatih Ergin bir televizyon prgramında CHP'nin genel başkanlığı ve cumhurbaşkanlığı kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK

İYİ Parti ve CHP'den oluşan Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde karşısına kimin çıkacağına ilişkin henüz açıklama gelmedi. Ancak siyasi gündem CHP ve İYİ Parti'nin adayı konusunda oldukça hareketli.

Bu kapsamda; Yeniçağ TV’ye konuk olan Fatih Ergin son kulis bilgilerini açıkladı. Kübra Çelebi'nin sunduğu 25. Saat programına katılan Ergin, CHP'nin adaylığı için Kemal Kılıçdaoğlu ismini paylaştı. CHP içindeki kaynaklarından elde ettiğini ifade ettiği bilgilerde Ergin, Kılıçdaroğlu’nun adaylık niyetinin olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanlığından İstifa Edecek

Ergin, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda ise CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa edeceği yönünde bir düşüncesinin olduğunu da söyleyerek "Siyasette 24 saat çok uzun bir zamandır ve dinamik bir süreçtir siyaset. O yüzden bu kararından başka bir isim lehine geri adım da atabilir. Ancak kesin olarak söyleyeceğim şu, Kılıçdaroğlu şu an Millet İttifakı’nın aday adayıdır." dedi.

Kılıçdaroğlu son açıklamalarından birinde cumhurbaşkanlığı adaylığı için isimleri ön plana çıkan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun bir dönem daha belediye başkanlığı görevlerine devam etmelerini istiyorum demişti.