31.000 TL Peşinat ve 180 Ay Vadeli Konut Konutlar! TOKİ Kur Farkı Eklemeden Eski Fiyatlarla Satıyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bir duyuru ile konut satışı yapacağını duyurdu. Yüzde 10 peşinat ve 180 ay vade ile ev satacak TOKİ 31.000 TL peşinatla 3+1 daireleri listeye koydu.
31.000 TL Peşinat ve 180 Ay Vadeli Konut Konutlar! TOKİ Kur Farkı Eklemeden Eski Fiyatlarla Satıyor

TOKİ Başkanlığı, Basın İlan Kurumu'nun sitesinde yer alan bir duyurusunda 147 adet daire satışı yapacağını ilan etti. Daireler orta gelir grubu kapsamında satılacak ve başvurular e-Devlet'ten yapılacak. TOKİ'den ev almak isteyenlere sunulan yeni fırsat eski malyet hesapları üzerinden olacak ve fiyatlar yeni dönem sıfır evlere göre daha uygun olacak.

Kurum ev almak isteyenlerden topladığı başvuruların ardından kura çekilişi yapacak. Satışlar Orta gelir grubu kapsamında olduğu için başvuruda bulunacaklar herhangi bir ek koşul sağlamak zorunda değiller. Genel olarak Türk vatandaşı olanlar, 18 yaşından büyük olanlar ve kurada ismi çıkanlar konutları almaya hak kazanacaklar.

TOKİ'DEN 147 DAİRE SATIŞI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yeni konut satışları Isparta'nın Keçiborlu İlçesinden yapılacak. Konutların tipi çok farklı. Kurum hem 2+1 hemde 3+1 daire satışı yapacak. Bunların dışında ayrıca az bir sayıda 4+1 daire satışı da olacak. İlan edilen satış listesine göre kurumun satış listesinde yer alana daire kontenjan dağılımı şu şekilde;

* TOKİ orta gelir grubu kapsamında 41 adet 2 oda 1 salon tipinde ev satışı yapacak.

* 3+1 ev almak isteyenler için ilan edilen kontenjan daha yüksek sayıda. TOKİ 98 adet 3+1 daire satacak.

* Büyük ve kalabalık aileler için duyurulan 4+1 dairelerin sayısı ise 8 olarak açıklandı.

FİYATLAR VE ÖDEME YÖNTEMLERİ AÇIKLANDI

TOKİ konut satışları için müşterilerin hak sahibi olma durumunda çok özel olanaklar sunacağını ilan etti. Vatandaşlar TOKİ konutları isterlerse doğrudan peşin ödeme ile alabilirler. Bunun dışında ise esnek ödeme seçenekleri uygulanacak. En düşük ödeme seçeneği ise yüzde 10 peşinat geri kalanın 18 0ay vadeli taksitle ödenmesi.

31.000 TL Peşinat ve 180 Ay Vadeli Konut Konutlar! TOKİ Kur Farkı Eklemeden Eski Fiyatlarla Satıyor

Tabloda yer alan bilgilere göre kurum 28 bin TL peşinatla 2+1, 31.000 TL peşinatla 3+1 ve 47.000 TL peşinatla ise 4+1 daire satışı yapacak. Daireler için peşinat ödemesi yapanlar geri kalan tutarı ister 120 isterlerse de 180 ay vade ile ödeyebilecekler. Aylık kazancı yüksek olanlar daha yüksek taksitlerle konutlar için daha düşük taksitli ödeme planı oluşturabilirler.