3.584 m2 boş tam hisseli konut imarlı arsa 717.000 TL Milli Emlak'tan satılacak

Van Edremit'te bulunan boş konut imarlı tam hisseli bir arsa satışa çıkarıldı. Milli Emlak Müdürlüğü'nce yapılacak satışlar için kurum muhammen bedeli 717.000 TL olarak açıkladı.
3.584 m2 boş tam hisseli konut imarlı arsa 717.000 TL Milli Emlak'tan satılacak

Emlak365.com - Milli Emlak Müdürlüğü'nün mayıs ayı satış duyuruları yayımlanmaya başlanırken çok dikkat çeken bir duyuru geldi. Van Milli Emlak Müdürlüğü'nce yayımlanan duyuruda Van'ın Edremit İlçesi Şabaniye Mahallesinde yer alan konut imarlı arsanın satışı yapılacağı açıklandı. 12 Mayıs tarihinde yapılacak satışlar için başvurular başlarken istekliler 717.000 TL muhammen bedelle arsa alma şansı yakalayacaklar.

717.000 TL'YE DEV KONUT İMARLI SATILIK ARSA

Milli Emlak Müdürlüğü satışlara dair özel bir kılavuz hazırladı. Kılavuzda arsanın özelliklerinin yanı sıra başvuru yapacak olanlar için fiyat ve ihale başvuru bilgileri de yer aldı. Kurum Arsanın Van ili Edremit ilçessi Şabaniye Mahallesi 7114 ada 2 parsel konumunda bulunduğunu açıkladı. SÖz konusu arsanın toplam yüzölçümü 3.584 m2 olarak açıklanırken hazineye olan ve satışı yapılacak olan hissenin bu oranda olduğu bildirildi. Boş konumda olan olan arsanın imar durumu konut alanı olarak duyuruldu. 3.584 m2 boş tam hisseli konut imarlı arsa 717.000 TL Milli Emlak'tan satılacak

Arsanın satış işlemleri hakkında detayları kamuoyu ile paylaşan Van Milli Emlak Müdürlüğü "Yukarıda nitelikleri belirtilen Hazineye ait taşınmazların satış ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45 inci maddesine göre hizalarında yazılı tarih ve saatlerde Van Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürü odasında (Erenkent Mah. Yeni Toki 1.Cad. No:18 Edremit/ VAN) toplanacak komisyon huzurunda ayrı ayrı ihaleleri yapılacaktır." açıklamasında bulundu. İhaleye katılmak isteyenler bu açıklama kapsamında başvurularını tamamlayacaklar.

İHALEYE KATILMAK ARSAYI ALMAK İÇİN

Arsa satışı için Van Milli Emlak Müdürlüğü 179.250 TL geçici teminat bedeli belirledi. Bu bedeli ödeyecek olan istekliler daha sonra ödendiğine ilişkin makbuzu kuruma teslim edecekler. Makbuz teslimi sırasında ayrıca Yasal yerleşim yeri sahibi olduğuna ilişkin belge, Gerçek kişilerin TC kimlik numarasını, tüzel kişilerin de vergi kimlik numarasını gösterir belge ile birlikte Tebligat için Türkiye' de adresini gösterir yazılı beyanını teslim edecekler.

Başvuru öncesinde ihale ile ilgili Şartnameler mesai saatleri içerisinde Van Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilir.

Başvuru Sürecine Dikkat

Arsa satışlarına ilişkin tüm işlemler 12 Mayıs tarihinden önce tamamlanacak. Başvuruları tamamlayanlar ihale günü saat 10.00'da kurumun açıkladığı adreste hazır olacaklar ve tekliflerini sunacaklar.