3600 Ek Gösterge Düzenlemesi Ne Zaman Çıkacak, Kimlerin Maaşları Ne Kadar Artacak?

3600 ek gösterge düzenlemesine dair son dakika gelişmeleri merak ediliyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi ne zaman çıkacak? Bu düzenleme ile kimlerin maaşları ne kadar artacak?
3600 Ek Gösterge Düzenlemesi Ne Zaman Çıkacak, Kimlerin Maaşları Ne Kadar Artacak?

3600 ek gösterge düzenlemesi 2018 yılından beri merak bekleniyor. Bu konuda resmi adımlar ilk olarak 2022 yılında atıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 3600 ek gösterge düzenlmesine ilişkin kapsamlı bir çalışma yapıldı. 3600 ek gösterge düzenlemesinin muhatabı olan memur sendikaları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında görüşmeler gerçekleştirildi. Son olarak ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın da katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

3600 ek gösterge düzenlemesinin ne zaman çıkacağının belli olması sabırsızlıkla bekleniyor. TBMM tatile girmeden bu düzenlemenin yasalaşacağı çeşitli otoritelerce tahmin ediliyor. Bunun için yapılan 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin çalışmanın önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması bekleniyor. Ardından Haziran ayında bir kanun teklifi olarak TBMM Başkanlığına sunularak hızlı bir şekilde yasalaşması sağlanacak.

3600 EK GÖSTERGEDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Elde edilen bilgilere göre 3600 ek gösterge düzenlemesinden tüm memurlar yararlanamayacak. Ancak kapsam biraz daha geniş tutulacak. Bu düzenleme din görevlilerini, polisleri, hemşireleri ve öğretmenleri kapsayacak. Ayrıca ilgili bakanlıklara bağlı kurumlarda çalışan hukukçular, il müdürleri, şube müdürleri de bu düzenlemeden yararlanma imkanı bulabilecekler. Bunun yanında çalışma hayatlarını 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılan kadrolarda ve mesleklerde tamamlayan ve emekliye ayrılmış olanlar da bu düzenlemeden yararlanabilecekler.

MAAŞLAR NE KADAR ARTACAK?

3600 ek gösterge düzenlemesi ile düzenleme kapsamına giren memurların maaşlarında bir artış meydana gelecek. Ancak bu artış kayda değer bir artış olmayacak. tahminlere göre bu memurların maaşlarında 100 TL ile 200 TL arasında artış meydana gelecek. Ancak asıl etki emeklilik aşamasında kendisini gösterecek. Bu memurlar emekliye ayrıldıklarında şu anda kendilerine bağlanacak olan emekli maaşının yaklaşık yüzde 25 daha fazlasını alabilecekler. 5.000 TL ile emekli maaşına bağlanacak olan memurun emekli maaşı 6.250 TL'ye yükselebilecek. Ayrıca mevcut memur emeklileri de bu imkandan faydalanabilecekler. Lakin bu durumun netleşmesi için 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm ayrıntılarının belli olması gerekiyor.

Emlak365.com