3600 Ek Gösterge Kimlere Verilecek, Çıkarsa Maaşlara Etkisi Ne Olur, Kaç TL Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen 3600 ek gösterge talimatı sonrasında gözler memur maaşlarına çevrildi. 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimlere vuracak, kimlerin maaşı artacak?
3600 Ek Gösterge Kimlere Verilecek, Çıkarsa Maaşlara Etkisi Ne Olur, Kaç TL Olacak?

Memur maaş zammı döneminde gündeme gelen 3600 ek gösterge hakkında Çalışma Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge için söz vermişti. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan beklenen açıklama gelmiş, 3600 ek gösterge için çalışmalar başlamıştı.

3600 EK GÖSTERGE NE DEMEK, NEDİR?

Çalışanların hem emekli maaşı hem de memur maaşı ödemeleri hesaplanırken gösterge üzerinden rakamlar belirleniyor. Gösterge arttıkça hem emekli maaşı hem de ikramiye tutarları artıyor.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoan tarafından ilk olarak seçim vaadi olarak açıklanan 3600 ek gösterge öğretmen, din görevlisi, polis ve hemşireleri kapsayacak.

3600 EK GÖSTERGE MAAŞLARA ETKİSİ

3600 ek gösterge çıkarsa din görevlisi, öğretmen ve polislerin maaşları ile emekli ikramiyeleri yüzde 22 oranında artarken yüksek öğretim mezunu olmayan din görevlilerin maaşı ise yüzde 25 oranında artacak.

3600 Ek Gösterge Kimlere Verilecek, Çıkarsa Maaşlara Etkisi Ne Olur, Kaç TL Olacak?

30 yıl esas alınarak hazırlanan 3600 ek gösterge sonrası maaş ve ikramiye hesaplaması bu şekilde gerçekleşecek. Söz konusu rakamlara emekli aylıklarına ek ödeme ve polisler için 100 TL ek ödeme dahil edilmiştir.

Not: Tablo Sabah Gazetesinden alınmıştır.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN VERİLECEK SON DAKİKA?

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin memur maaşlarına zam görüşmeleri kapsamında 3600 ek gösterge sözü vermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla söz konusu yasal düzenlemenin 2022 yılında çıkarılması için çalışmaların başladığı belirtilmişti.