3600 Ek Gösterge Ne Zaman Verilecek? İşte Meclise Geleceği Tarih

Emekli maaşları ve tazminat tutarı için büyük önem taşıyan 3600 ek gösterge son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor.
3600 Ek Gösterge Ne Zaman Verilecek? İşte Meclise Geleceği Tarih

İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim vaadi olarak gündeme getirilen ancak aradan geçen uzun süreye rağmen halen hayata geçirilmeyen 3600 ek gösterge hakkında beklenen müjdeli açıklama geldi.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?

Konu hakkında beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Memur ve memur emeklisi olan kişilerin 2022 ve 2023 senesinde uygulanacak olan maaş zamlarını belirlemek üzere yapılan 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine 3600 ek gösterge açıklaması damga vurdu.

Yapılan açıklamaları değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Başkan Yardımcısı ve Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Diyanet Vakıf-Sen) Genel Başkanı Nuri Ünal "Birincisi, Sayın Bakan'ın çalışma hayatının hem akademik hem de çalışma yönüyle içinde olmasını bir avantaj olarak görüyoruz. İkincisi, Türkiye Kamu-Sen ile Memur-Sen 51 maddede uzlaştı, ortak bir metin sunuldu. Görüşmeler, hem Bakanlık hem de konfederasyonlar tarafından olumlu ilerliyor" diyerek bu sefer umutlu olduklarını dile getirdi.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Verilecek? İşte Meclise Geleceği Tarih

3 sene önce sözü verilen ancak halen hayata geçirilmeyen 3600 ek gösterge için Çalışma Bakanı tarafından yapılan "bu sözleşme süreci içerisinde çözülmesi gerektiğini" açıklamasının son derece önemli olduğu belirtilirken memur sendikaları da sürecin artık sonlanması gerektiğini dile getirdi.

3600 EK GÖSTERGE ÇIKARSA KİMLER FAYDALANACAK?

Ekim ayında meclise gelmesi beklenen 3600 ek gösterge çıkarsa öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin hem emekli maaşları hem de kıdem tazminatları yükselecek.