3600 Ek Gösterge Ne Zaman Verilecek Son Dakika!

3600 ek gösterge hakkında Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turhan son dakika açıklaması yaptı. 3600 ek gösterge son durum ne zaman verilecek, şartları neler?
3600 Ek Gösterge Ne Zaman Verilecek Son Dakika!

3600 ek gösterge hakkında Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turhan son dakika açıklaması yaptı. 3600 ek gösterge son durum ne zaman verilecek, şartları neler?

AK Parti tarafından seçim vaatleri arasında yer alan 3600 ek gösterge için yeni gelişme yaşandı.



1,6 milyon memuru yakından ilgilendirn konu hakkında AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turhan tarafından bugün son dakika açıklaması yapıldı.



3600 Ek Gösterge Seçimlerden Önce Çıkar Mı?



Milyonlarca memur tarafından yakından takip edilen 3600 ek gösterge için Turhan bugün açıklama yaparak "Meclis takvimi uygun olursa 3600 ek gösterge seçimden önce çıkacak. Ak Parti'nin söz verip de yapmadığı bir şey yok. Grup Başkanvekili Turhan ayrıca 24 Şubat'ta yeni başkanı seçmeyi planlıyoruz" dedi.



3600 Ek Gösterge Torba Yasa İle Çıkabilir



AK Parti hükümeti daha önce yaptığı gibi yine torba yasa kanunu ile 3600 ek göstergenin çıkması için mecliste gereken yasal düzenlemeyi yapacak gibi görünüyor. Bu yasal düzenlemenin belirtildiği şekilde takvim dahilinde çıkarılması halinde memurların emekli maaşları ve emekli ikramiyeleri büyük oranda değişecek.



1 Milyondan Fazla Memuru Yakından İlgilendiriyor!



Her hizmet sınırı hakkında memurlar için belirli bir hizmet sınırı uygulanıyor. Ek gösterge olarak anılan bu sınırlar yükseldikçe o kademeden emekli olan memurun emekli ikramiyesi ve emekli maaşı da yükseliyor.



Bu nedenle 3600 ek gösterge milyonlarca memurun daha iyi bir emekli ikramiyesi alarak emekli olması ve emekliliği boyunca da daha yüksek emekli maaşı alması anlamına geliyor.



Bu düzenleme yapılırsa 80 bin polis, 1 milyon 100 bin öğretmen, 110 bin hemşire ve 120 bin din görevlisinin emeklilik koşullarında iyileşme yapılacak.



3600 Ek Gösterge Kimlere Verilecek?



Daha önce AK Parti sözcüsü İbrahim Kalın tarafından yapılan açıklama ile ilk etapta 3600 ek gösterge kapsamı altına giren meslekler olarak polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşire meslekleri sayılmıştı.



3600 Ek Gösterge Şartları Neler?



Memuriyette 30 yıllık hizmet süresini doldurmuş olmak,



1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olmak,



Yükseköğretim mezunu personel arasında bulunmasına rağmen ek göstergeden yararlanmamak ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olmak şartları bulunuyor.



Konu hakkında geçmiş dönemde açıklama yapan ve o tarihte Maliye Bakanı olarak görev alan Naci Ağbal yapmış olduğu açıklamasında ‘Yapacağımız düzenlemeyle polisimiz, öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz, din görevlilerimiz ve idarecilerin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız. Bu düzenlemeden, halihazırda bu görevlerden emekli olmuş vatandaşlarımız da yararlanacak” demişti.



3600 Ek Gösterge Ne Zaman Verilecek Son Dakika!



Bugün yapılan son dakika açıklamasi ile 3600 ek göstergenin Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde çıkma umudu doğmuş oldu. AK Parti büyük bir ihtimalle seçimlerden önce meclise getireceği bir torba yasa tasarısı içerisine ek gösterge kanun teklifi ile bu düzenlemeyi yapacak gibi görünüyor.



Haber Kaynağı: Emlak365.com