3600 Ek Gösterge Son Dakika Haberleri: Kamu Sen İle Cumhurbaşkanı Erdoğan Görüşecek, Tüm Kamu Çalışanlarına Talep Edilecek!

3600 ek gösterge haberleri gelmeye devam ederken konu hakkında son dakika açıklaması KamuSen tarafından yapıldı.
3600 Ek Gösterge Son Dakika Haberleri: Kamu Sen İle Cumhurbaşkanı Erdoğan Görüşecek, Tüm Kamu Çalışanlarına Talep Edilecek!

3600 ek gösterge haberleri gelmeye devam ederken konu hakkında son dakika açıklaması KamuSen tarafından yapıldı. Tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi talep edilecek. 3600 ek gösterge nedir, son durum ne, ne zaman verilecek, 3600 olursa neler değişecek, 3600 ek gösterge haberleri...

Milyonlarca devlet memuru tarafından yakından takip edilen 3600 ek gösterge hakkında son dakika açıklaması Kamu Sen tarafından yapıldı.



KAMU SEN 3600 EK GÖSTERGE HAKKINDA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN RANDEVU İSTEDİ!



Konu hakkında açıklamada bulunan Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci 3600 ek göstergenin sadece belirli meslek grupları için değil tüm kamu çalışanları için çıkarılması gerektiğini belirterek konuyu görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu istediklerini açıkladı.



KAMU ÇALIŞANLARININ EK GÖSTERGESİ 800 PUAN ARTTIRILSIN



Tüm kamu çalışanlarının ek gösterge puanlarının 800 puan arttırılması gerektiğini belirten Kahveci “Bizim ek gösterge sistemimizde zaten sorun vardı, Sayın Cumhurbaşkanı aslında bir sorunlu alana parmak basmış oldu. Bizim arzumuz; tüm çalışanları kapsayacak şekilde, adaletli, hakkaniyetli, herkesin üzerinde mutabakat sağlayabileceği bir ek gösterge düzenlemesi.



Bu çerçevede biz Türkiye Kamu-Sen olarak bu vaadin kamuoyuyla paylaşılmasından birkaç ay sonra bir kanun çalışması yaptık. Hizmetli arkadaşlarımız ek gösterge alamıyorlar, onlara da ek gösterge verilmesini önerdik. Mevcut ek gösterge rakamlarının da 800’er puan arttırılarak yükseltilmesini talep ettik ki adaletli olan, doğru olan ve çalışma barışını tesis edecek olanı bu.



Bu çalışma kanun teklifi haline getirildi, şu anda TBMM’de plan bütçe komisyonunda bekletiliyor. Daha ne kadar bekleyeceğiz, işin açıkçası bizde bir zaman öngöremiyoruz. Önümüzdeki dönemde Sayın Cumhurbaşkanı ile bir randevu talebimiz var, Türkiye Kamu-Sen heyeti olarak.



O randevu gerçekleşirse öncelikle 3 bin 600 ek göstergenin çıkarılmasında ki arzumuzu, isteğimizi ve talebimizi yenileyeceğiz. Bize göre de gecikmeden bir an önce 3 bin 600 ek gösterge çalışanlara kazandırılması lazım” dedi.



EK GÖSTERGE NEDİR / NE DEMEK?



Kamu personeli olan memurların emekli ikramiyesi, emekli maaşı ve aylık maaşlarının belirlenmesinde kullanılan katsayıdır.



EK GÖSTERGEDEN KİMLER / HANGİ MEMURLAR YARANACAK, 3600 EK GÖSTERGE HANGİ MESLEKLERİ KAPSIYOR?



Devlet memurları için maaş, emekli ikramiyesi ve emekli maaşı hesaplaması için kullanılan yönteme 3600 ek gösterge adı verilmektedir.



Ek gösterge yükseldikçe memurun maaşı, emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı yükselmektedir. 3600 ek gösterge meslekleri Polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenleri kapsamaktadır.



Emlak365.com