3600 Ek Göstergede Kritik Viraj! Son Toplantı Yarın Yapılacak

3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin 3600 Ek Gösterge Komisyonu, üçüncü kez yarın (10 Mayıs 2022) toplanacak. Düzenleme ile memur maaşları, emekli maaşları ve ikramiyeler doğrudan etkilenecek.
3600 Ek Göstergede Kritik Viraj! Son Toplantı Yarın Yapılacak

Milyonlarca kamu çalışanı yapılacak olan 3600 ek gösterge düzenlemesini bekliyor. Hükümet ve Memur-Sen düzenlemeye ilişkin üçüncü toplantıyı yarın yapacak. Düzenleme ile üç ödeme türü de doğrudan etkilenecek: Memur maaşları, emekli aylıkları, emekli ikramiyeleri.

3600 Ek Göstergede Kritik Viraj! Son Toplantı Yarın Yapılacak

3600 Ek Gösterge Komisyonu üçüncü toplantısının ardından teklif taslak metin olarak Meclis'e gönderilecek. Ek göstergelerin yükselmesi, memur maaşları, emekli ikramiyeleri ve emekli maaşlarını artıracak. Öğretmen, din görevlileri, polis ve hemşirelerin yanı sıra diğer kamu personellerine ek gösterge verilip verilmeyeceği de son toplantıda netlik kazanacak. Bordroya tabi maaşları dikkate alınan doktorların, emekli olduktan sonra oluşan maaş kayıpları telafi edilecek ve emekli aylıkları da iyileştirilecek.

DÜZENLEME İÇİN 12 FARKLI ÇALIŞMA YAPILDI
Sabah'ın haberine göre, ek gösterge düzenlemesine ilişkin 12 farklı çalışma yapıldı. Ek gösterge kadro, hizmet sınıfı ve derecelere göre değişiyor. Memur maaşı, memur emekli maaşı ve emekli ikramiyelerinde de hesaplamalar ek göstergeye göre yapılıyor. Yapılan çalışmalar, hemşire, öğretmen, polis ve din görevlilerine ek olarak 2200'den düşük ek göstergesi olanları ve hiç göstergesi olmayanları da kapsayacak şekilde yapıldı.

3600 Ek Göstergede Kritik Viraj! Son Toplantı Yarın Yapılacak

Hükümetin ek gösterge teklifi, bugün taraflara sunulacak. Kamu avukatları, il müdürleri, müftüler gibi bazı statü gruplarına yönelik düzenlemeler de yapılacak. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu zamana kadar 12 çalışma yapıldığını, geneli kapsayacak bir teklif gelmesini istedikleri dile getirmişti. Ek gösterge talebinin en önemli nedeni emekli ikramiyeleri ve emekli aylıklarını yükseltmek.

Emlak365.com