3600 Ek Göstergede Son Viraja Girildi! Kime Kaç Ek Gösterge Verilecek?

Milyonlarca memurun hem maaşlarında hem ikramiyelerinde önemli artış sağlayacak 3600 ek gösterge düzenlemesinde son viraja girildi. Düzenleme ile kime kaç ek gösterge verileceği de netleşti.
3600 Ek Göstergede Son Viraja Girildi! Kime Kaç Ek Gösterge Verilecek?

Bir süredir gündemde olan 3600 ek gösterge düzenlemesi ile milyonlarca memurun hem maaşı hem de emekli ikramiyelerinde ciddi bir artış olacak. Düzenlemede artık son viraja girildi. 3600 ek gösterge taslağı da netleşiyor. Kime kaç ek gösterge verilecek? İşte yeni rakamlar ve 3600 ek gösterge taslağı.

3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin daha önce iki toplantı yapıldı. Son toplantının da mayıs ayında yapılması ve bu toplantıdan sonra düzenlemenin TBMM'ye gelmesi bekleniyor. Memurlar 3600 ek gösterge taslağının netleşip netleşmediğini ve taslak metni araştırmaya başladı. Sabah, 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin taslak metinlerden birine ulaştı.

SENDİKALARIN TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
3600 ek gösterge düzenlemesi için çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Hizmet yollarında yetkisi olan sendikaların düzenlemeye ilişkin talepleri masaya yatırıldı. Görüşmelere Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve bürokratlar katıldı. Önce hizmet kolları ardından da Memur-Sen'in tüm unvanlar bazındaki talepleri de dinlendi.

3600 Ek Göstergede Son Viraja Girildi! Kime Kaç Ek Gösterge Verilecek?

MEMUR-SEN'İN 3600 EK GÖSTERGE TALEPLERİ
3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin Memur-Sen talepleri dinlendi. Memur-Sen, düzenlemenin bütüncül olmasını, ilk defa ek gösterge alacak kadroların ek gösterge oranlarının belirlenmesini ve yansıtma oranlarının artırılmasını talep etti.

BİRKAÇ TANE TASLAK HAZIRLANDI
Sendikalardan gelen talepler, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından rapor haline getirildi. Taleplerin alınmasının ardından talepler de dikkate alınarak birkaç tane alternatif çalışma hazırlanıyor.

3600 EK GÖSTERGE İÇİN SON TOPLANTI NE ZAMAN YAPILACAK?
Memur-Sen ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 10 Mayıs 2022 Salı günü son görüşme için yeniden bir araya gelecek. Bu toplantının son olması ve düzenlemede yapılan çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Personeller arasında çalışma barışını bozmadan, unvan, görevin önemi, sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik yapıya göre bütüncül bir çalışma yapılacak. Düzenleme için tüm unvanların gözden geçirildiği, bazı unvanların ek gösterge cetvelindeki yerlerinin değiştirilmesi bekleniyor. Bazı unvanlarda ek gösterde en az 600 puan artacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, son açıklamasında 3600 ek gösterge çalışmasında son aşamaya gelindiğini ve düzenlemenin Mayıs ayında tamamlanarak Meclise gelmesini hedeflediklerini açıklamıştı.