5.500 TL Aylık Taksit Ödeyerek İş Bankası'ndan Kaç TL Taşıt Kredisi Çekilir?

Taşıt kredisi çekmek isteyenler kredi maliyetlerini araştırıyorlar. İş Bankası müşterileri aylık 5.500 TL taksitle ne kadar taşıt kredisi çekebiliyorlar?
5.500 TL Aylık Taksit Ödeyerek İş Bankası'ndan Kaç TL Taşıt Kredisi Çekilir?

Türkiye'de otomobil sahibi olmak için yüksek maliyetleri göze almanın şart olduğu bir dönemden geçiliyor. Böyle bir ekonomik ortamda ise finansman destekleri çok daha büyük önem kazandı. Bankalardan taşıt kredisi kullanarak otomobil satın almak oldukça kullanılan bir yöntem haline geldi. İş Bankası da müşterilerine taşıt kredisi ile nakit desteği sağlıyor. Peki İş Bankası hangi koşullarda müşterilere taşıt kredisi kullandırıyor?

İŞ BANKASI TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

İş bankası müşterileri taşıt kredisi başvurusu yapmadan önce hangi koşullarla kredi çekebileceklerine dair araştırma yapıyorlar. Peki hangi koşullarda İş Bankası müşterilerine taşıt kredisi veriliyor? İş Bankası müşterileri aylık yüzde kaç faizle taşıt kredisi çekebiliyorlar?

İş Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre müşterilere 48 aya kadar vade ile taşıt kredisi verilebiliyor. Ancak bu azami vade süresi belirlenirken otomobilin değerine göre karar veriliyor. Değeri 400 Bin TL'ye kadar olan otomobillere banka 48 aya kadar vade imkanı sağlıyor. Ancak otomobilin değeri 400 Bin TL ile 800 Bin TL arasındaysa kullandırılacak olan taşıt kredisi en fazla 36 ay vadeli olabiliyor. 800 Bin TL ile 1,2 Milyon TL arasında değeri olan otomobiller için verilen taşıt kredilerine en fazla 24 aya kadar vade yapılabiliyor. 1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasında değeri olan araçlar için ise İş Bankası 12 aya kadar vade yapıyor. Eğer otomobilin değeri 2 Milyon TL'nin üzerindeyse İş Bankası bu araç için taşıt kredisi vermiyor.

İş Bankası'ndan taşıt kredisi çekmek isteyenler en fazla ne kadar kredi alabileceklerini de merak ediyorlar. Bu konuda da hesaplamalarda otomobillerin değerlerine bakılıyor. Örneğin 400 Bin TL'ye kadar olan otomobillere yüzde 70 oranında kredi verilirken 400 Bin TL ile 800 Bin TL arasındaki otomobiller için yüzde 50 oranında kredi verilebiliyor. 800 Bin TL ile 1,2 Milyon TL arasındaki otomobillere yüzde 30 oranında, 1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasındaki otomobillere ise yüzde 20 oranında kredi verilebiliyor.

5.500 TL TAKSİTLE NE KADAR TAŞIT KREDİSİ ÇEKİLİR?

5.500 TL Aylık Taksit Ödeyerek İş Bankası'ndan Kaç TL Taşıt Kredisi Çekilir?

İş Bankası müşterileri aylık yüzde 2,05 oranında kredi faizi ile taşıt kredisi çekebiliyorlar. 48 ay vadeli kredi hesaplamasına göre 5.500 TL taksitle İş Bankası'ndan 123 Bin TL taşıt kredisi çekilebiliyor.

Emlak365.com