6306 Sayılı Kanun Yeniden Düzenlenecek, Kentsel Dönüşüm Mağdurları Olmayacak!

Kentsel dönüşüm projeleri hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yeni açıklamalarda bulundu.
6306 Sayılı Kanun Yeniden Düzenlenecek, Kentsel Dönüşüm Mağdurları Olmayacak!

Kentsel dönüşüm projeleri hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yeni açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen "Sıfır Atık Eko Bilim Fuarı" açılışını gerçekleştiren Bakan Murat Kurum gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.



Kentsel Dönüşüm Mağdurları Olmayacak!



Bakan Kurum yapmış olduğu açıklamasında yeni bir yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyleyerek "6306 sayılı yasayla alakalı kentsel dönüşümde yaşanan zorlukları, sorunları çözmek adına hem hak sahiplerinin yaşadığı hem de yüklenicilerimizin yaşadığı sorunları çözecek bir düzenlemeyi hazırlıyoruz.



Buna ilişkin uzun süre devam etmeyen kentsel dönüşüm firmalarına ve hak sahiplerine belli hakları getireceğiz. Bu çerçevede eğer bu, tek taraflı bir problemse fesih hakkına kadar hem vatandaşlarımızın mağdur olmasını hem de bu sürecin sürecini uzattığımız zaman sadece kendisiyle etrafını da ilgilendiren konularda mağduriyeti engellemek adına böyle düzenlemeler yapıyoruz" diyerek bundan sonra kimsenin mağdur olmayacağını söyledi.



Riskli Bina Tespiti İçin Geri Sayım Başladı



Riskli binaların tespitleri konusunda işleyen takvimi de paylaşan Bakan Kurum "İnşallah mayıs ayı içerisinde belediye başkanlarımız bize bu tespitleri bildirecek valilik kanalıyla. Hatta İstanbul'da, İstanbul'un tüm ilçelerindeki tespiti valimiz bu hafta kendilerine bildirecek. Bir ofiste o tespitleri birebir her belediyeyi çağırarak alacağız. Her belediye kendi içinde çalışıyor.



Valilik kanalıyla biz belediyelerimizle önümüzdeki haftadan itibaren birer birer görüşüp, şehirlerinde ilçelerinde tespit ettikleri riskli alanları bize bildirmelerini, tespit etmelerini isteyeceğiz. Süreç, önümüzdeki hafta itibarıyla doluyor. Dolayısıyla bu talepleri aldığımızda oradaki acil gördüğümüz yerlerden başlamak suretiyle de kentsel dönüşümü başlatacağız.



Aciliyet de hem vatandaşımızın can güvenliğini hem mal güvenliğini korumak adına hızlı şekilde tedbir alacağımız yerler de olacaktır. Buralara da hızlı bir şekilde gireceğiz. Fiilen şu an zaten sahada Esenler'de, Üsküdar'da, Gaziosmanpaşa'da, Kağıthane'de, Kartal'da, İstanbul'un hemen hemen tüm ilçelerinde bu çalışmayı yapıyoruz. Gelmesine müteakip acil yerlerden başlayarak yapacağız" dedi.



1.5 Milyon Konutun Acilen Yenilenmesi Gerekiyor



Türkiye'nin konut stokunu da değerlendiren Bakan Kurum "1,5 milyon adedi her yıl 300 bin yaparak önümüzdeki 5 yıllık süreçte, 2023'e kadar acil dönüştürülecek alanların dönüşümünü sağlayacağız.



Buna Emlak Bankamız da finansal destek olacak, İller Bankamız da olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığımızla bu sürece ilişkin destekleri alıp kentsel dönüşüm projelerini destekleyeceğiz. Bir kısmını da TOKİ eliyle yapacağız" dedi.



Emlak365.com