63.500 TL'den 201.000 TL'ye kadar satılık 13 hazine arsası! Hepsi tam hisseli, imarlı ve boş durumda

Tokat Turhal Milli Emlak Müdürlüğü bir duyuru ile imarlı arsa satışı yapacağını açıkladı. 13 adet arsa satışı yapılacak olan ihale 28 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek. İhale başvuruları da başladı.
63.500 TL'den 201.000 TL'ye kadar satılık 13 hazine arsası! Hepsi tam hisseli, imarlı ve boş durumda

Emlak365.com - Devlete ait olan hazine arsalarının satışı için yeni bir duyuru yayımlandı. Tokat Turhal Milli Emlak Müdürlüğü'nce yayımlanan arsa satış ilanında, kuruma ait olan 13 adet imarlı arsanın ihale düzenlenecek satılacağı bildirildi.

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için satışa dair özellikleri paylaşan Milli Emlak Müdürlüğü "Aşağıda nitelikleri belirtilen taşınmazların satış ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45.maddesi uyarınca AÇIK TEKLİF usulü ile Müftü Mahallesi Resuloğlu Sokak Vergi Dairesi Müdürlü Binası Kat: 3’de bulunan Turhal Milli Emlak Şefliğinde yapılacaktır." açıklamasında bulundu.

MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK ARSA SATIŞ DUYURULARI M2 FİYAT TABLOSU

Yayımlanan satış ilanında; arsaların Turhal İlçesi Kayacık, İskele, Yeşilırmak ve Ortaköy Mahallelerinde yer aldığı bildirildi. Arsaların m2'leri en düşük 320 m2 olarak açıklanırken en büyük arsa 934 m2 olarak ilan edildi. Listede birçok arsa 500 m2 ve üzerinde yer alırken fiyatlar ise 63.500 TL'den başladı. En pahalı arsa ise Kayacık Mahallesinde yer alan 821 m2 büyüklüğünde olan arsa için oldu.

Milli Emlak bu arsanın muhammen bedelini 201 bin TL olarak duyurdu. Metrekare büyüklüğü en yüksek olan 934 m2 arsa için ise 186 bin TL muhammen bedel belirlendi.

13 Arsanın Tamamı için Fiyat Listesi

63.500 TL'den 201.000 TL'ye kadar satılık 13 hazine arsası! Hepsi tam hisseli, imarlı ve boş durumda

MİLLİ EMLAK'TAN ARSA SATIN ALMAK İÇİN

Tokat Turhal Milli Emlak Müdürlüğü arsa satışlarına dair yayımladığı tablosunda her bir arsa için ihale başvuru ücreti açıklandı. Geçici teminat bedeli olarak nitelendirilen bu ücret başvuru öncesinde ödenirken ihaleyi kazanamayanlara daha sonra iade edilir. Başvuru işlemleri için kurumun belirlediği bu ödemenin yapılması ve ödemenin yapıldığına ilişkin makbuzun Tokat Turhal Milli Emlak Müdürlüğüne teslim edilmesi gerek. Bu aşamayı tamamlayanlar daha sonra yine Tokat Turhal Milli Emlak Müdürlüğü'nün belirlediği bireysel başvurular için farklı şirket üzerinden yapılacak başvurular için farklı olan başvuru evraklarını kuruma getirerek ikinci aşamayı tamamlayacaklar.

TAKSİTLİ ÖDEME PLANI MEVCUT

Yukarıda yer alan 13 arsada biri yada daha fazlası için teklif verenler ödeme aşamasında; satış bedelinin en az dörtte birini peşin, geriye kalanını en fazla iki yıl vade ile 8 taksite kadar bölünerek kanuni faizi ile birlikte ödeme hakkına sahipler. Ayrıca söz konusu taşınmaz satışlarında KVD, vergi, harç ödemesi de bulunmuyor.