7.500 TL'ye İhaleyle Satılık 84 Metrekare Kamu Konutu!

Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 17 adet kamu konutunun satışa çıkarıldığı bildirildi.
7.500 TL'ye İhaleyle Satılık 84 Metrekare Kamu Konutu!

Türkiye'de kamu konutlarının satılmasına devam ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı hazırlıkların ardından satışa çıkarılan kamu konutları ile Hazine'ye getiriler sağlanıyor. Aynı zamanda vatandaşlar da uygun fiyata konut satın alabiliyorlar.

Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yayınlanan resmi ilan ile şehirde bulunan 17 adet kamu konutunun satışa çıkarıldığı bildirildi. Satışa çıkarılan kamu konutlarının Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'ne ait olduğu açıklandı.

İHALE NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından satışı yapılacak olan kamu konutları için düzenlenecek ihaleye dair bilgiler belli oldu. Buna göre bu kamu konutları için 28 Temmuz 2021 tarihinde ihale yapılacak.

Satışa çıkarılan kamu konutları için ihale Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasının 3. katında yapılacak. İhalede açık teklif usulü uygulanacak. Belirlenen muhammen bedeller üzerinden katılımcılar tekliflerini yapacaklar. En yüksek teklif sahipleri konutları satın almaya hak kazanacaklar.

SATIŞA ÇIKARILAN KAMU KONUTLARI

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait kamu konutları açık teklif usulü ihale ile satılacak. Bu konu konutlarının net büyüklüklerinin 84 metrekare ile 100 metrekare arasında değiştiği bildirildi.

Satılacak olan kamu konutlarının son durumları hakkında da bilgi paylaşımı yapıldı. Buna göre kamu konutlarının bir kısmı şu anda doluyken bir kısmı da boş durumda olduğu bildirildi.

7.500 TL'ye İhaleyle Satılık 84 Metrekare Kamu Konutu!

SATILACAK KAMU KONUTLARI İÇİN MUHAMMEN BEDELLER AÇIKLANDI!

İhale yoluyla satışı yapılacak olan kamu konutlarının ihalede esas alınacan bedelleri anlamına gelen muhammen bedeller açıklandı. Buna göre 7.500 TL'den başlayan muhammen bedeller 210 Bin TL'ye kadar çıkıyor.

Kamu konutları için belirlenen muhammen bedeller konutun bulunduğu kata ve diğer parametlere bakılarak tespit ediliyor. 7.500 TL'den satışa çıkarılan kamu konutlarının bodrum katta olduğu bildirildi.

Öte yandan ihaleye katılarak kamu konutu satın almak isteyen katılımcılar ihale öncesinde geçici teminat bedeli ödemesi yapmak zorundalar. Bu bedel de muhammen bedellerin yüzde 10'luk kısmına karşılık geliyor.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Kamu konutlarında şu anda oturanların bu konutları öncelikli olarak satın alma hakları bulunuyor. Bu vatandaşlar tüm ödemeyi peşin yaparlarsa yüzde 10'luk indirimden yararlanabilecekler.

İhale sonucunda kamu konutu satın almaya hak kazananlar ise yüzde 20 peşin ve kalan tutarı 2 yıl eşit taksitlerle ödeyebilecekler.