7.800 m2, 12.200 m2 Boş İşgalsiz Hazineye Ait Tarlalar Satılacak! İşte Tam Hisse Fiyatları

Hazineye ait 5 adet tarla satışa çıkarıldı. 12.200 metrekareye ulaşan büyüklükleri ile öne çıkan arsaların ihale işlemleri 26 Ekim tarihinde düzenlenecek. Öncesinde ise evrak teslimi ile yapılacak.
7.800 m2, 12.200 m2 Boş İşgalsiz Hazineye Ait Tarlalar Satılacak! İşte Tam Hisse Fiyatları

Hazineye ait devlet arazilerinin satışarı milli emlak müdürlükleri aracılığıyla devam ediyor. Bu kapsamda yayımlanan son duyuru Alaşehir Milli Emlak Şefliğinden geldi.

Kurum bir başvuru kılavuzu yayımlayarak hem ihale başvuru işlemlerine hemde satışı yapılacak tarlaların fiyatları açıkladı. İhale başvuru kılavuzu ve tarlalara dair özellikler.

5 ADET HAZİNE ARAZİSİ MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNDEN SATILIK

Satışı yapılacak olan taşınmazların özelliklerine dair yayımlanan tabloda; gayrimenkullerin Alaşehir Alkan, Fatih, Evrenli ve Caberburhan Mahallerinde de olduğu açıklandı.

Taşınmazlardan 1 tanesinin tarla, 3 tanesinin arsa ve 1 taneside cebel olarak ilan edildi. Satışa çıkarılan arazilerinin 4 tanesinin hissesi tam 1 tanesi hisseli. En büyük araziler 1.878 ve 12.244 metrekare büyüklüğünde olurken satış fiyatları yaklaşık 245 bin TL'ye kadar çıkıyor. En ucuz satışa çıkarılan arsa için ise 24 bin TL muhammen bedel belirlenmiş durumda.

7.800 m2, 12.200 m2 Boş İşgalsiz Hazineye Ait Tarlalar Satılacak! İşte Tam Hisse Fiyatları

Arsa satışlarının hangi usul ile yapılacağına dair Alaşehir Milli Emlak Şefliği "Yukarıda özellikleri belirtilen mülkiyeti Hazineye ait taşınmazların satış ihaleleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile dosyalarında mevcut genel ve özel şartlara göre hizalarında belirtilen tarih ve saatte yapılacaktır." açıklamasında bulundu.

İHALE BAŞVURU İŞLEMLERİ

İhale başvuru işlemleri doğrudan Alaşehir Milli Emlak Şefliğinden yapılacak. Kurumdan alınacak ihale şartnamesinde bildirilen esaslar uyarınca yapılacak olan başvurularda geçici teminat bedeli ödenecek. İhaleye katılım göstermek isteyenler tarafından Alaşehir Milli Emlak Şefliğine yapılacak ödemeler ile ihalede teklif verilebilecek.

Geçici teminat bedelinin ödenmesinin yanında ayrıca Yasal Yerleşim Yeri Belgesi (İkametgah Belgesi), Türkiye'de tebligat için adres göstermek (Adres Beyanı), Gerçek kişilerde TC Kimlik Numarası, Tüzel Kişilerde ise Vergi Kimlik Numarası, Sicil Kayıt Belgesi evraklarını teslim edecekler. Başvuru işlemleri 26 Ekim tarihi olan ihale gününden önce tamamlanacak.

Posta Yoluyla İhale Başvurusu

Manisa'da olmayan farklı illerden başvuru yapmak isteyenler posta yoluyla başvuru yapabilirler. Posta ile yapılacak başvurular için bir uyarıda bulunan Alaşehir Milli Emlak Müdürlüğü "İhaleye katılacak isteklilerin aşağıda belirtilen belgeleri ihale başlama saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığına teslim etmeleri veya iadeli taahhütlü posta yoluyla ulaştırmaları gerekmekte olup, postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecektir." hatırlatmasını yaptı.