Kendi Binasını Dönüştürmek İsteyene 400 Baz Puanlık Faiz İndirimi İle Ucuz Konut Kredisi Desteği!

Evini kentsel dönüşüme vermek isteyenlere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kredi faiz desteği veriyor. 400 baz puanlık faiz desteği ile 0.88 faiz oranı ile konut kredisi müjdesi geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı evini kentsel dönüşüme vermek isteyen kişilere yönelik olarak faiz desteği sunmaya devam ediyor. Özellikle her an büyük bir depremin yaşanma riskinin bulunduğu İstanbul ve İzmir başta olmak üzere yurt genelinde evini kentsel dönüşüme verenlere faiz destekli bakanlık kredisi veriliyor.

Kendi binasını dönüştürmek isteyen kişilere verilen ucuz kredi desteği ile evini kentsel dönüşüme vermek isteyen ancak yeterli nakit para birikimi bulunmayana kişilere maddi destek sağlanmış oluyor. Bakanlık konutlarda 400 baz puana kadar faiz desteği sağlarken bu da konut kredisi faiz oranlarında 4 puanlık indirim anlamına geliyor.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ FAİZ DESTEĞİ NEDİR?

6306 sayılı Kanun kapsamında, yapısı riskli olarak tespit edilen gerçek veya tüzel kişilerin bankalardan kullanacağı kredilere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen faiz desteğidir. 6306 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında konutunu ve/veya işyerini kendi imkanları ile yapmak ya da edinmek isteyenlerin, bankalardan kullanacakları krediler için uygulanan faiz oranının belirli bir bölümünü bakanlık karşılamaktadır.

Kişi bakanlık ile anlaşmalı olan bankadan konut kredisi başvurusu yapar, yapılan incelemede aranılan şartları taşıyan kişilerin kredi başvuruları onaylanır. Ardından faiz desteği ödemeleri Bakanlık tarafından her ay düzenli olarak belirlenen hesaplara yatırılır.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI KONUT KREDİSİ FAİZ DESTEĞİ YÜZDE KAÇ?

Söz konusu rakamlar bakanlık bünyesinde her sene yapılan değerlendirmelerin ardından revize edilmekte olup 2021 senesi için ise;

Güçlendirme Kredisi için 80 bin liraya kadar 400 baz puan faiz desteği ,

Konut Yapım Kredisi İçin 200 bin liraya kadar 400 baz puan faiz desteği,

Konut Edinme Kredisi İçin 200 bin liraya kadar 400 baz puan faiz desteği,

İşyeri Yapım Kredisi İçin 200 bin liraya kadar 300 baz puan faiz desteği,

işyeri Edinme Kredisi İçin 200 bin liraya kadar 300 baz puan faiz desteği sunulmaktadır.

Başvurular bakanlık anlaşmalı bankalara yapılmakta olup faiz desteği alan kişiler kentsel dönüşüm kira yardımı ödeme imkanından yararlanamamaktadır.

Finans Haberleri