Kuzey Kore Japonya son dakika füze attı Japonlar sığınaklara koştu! Savaş çıkarsa ne olur?

Kuzey Kore ile Japonya arasında yaşanan gerilim her geçen gün biraz daha tırmanırken Kuzey Kore'nin füze fırlatması ile ülkede kırmızı alarm verildi. Japonya'da savaş çıkarsa ne olur, Kuzey Kore ile Japonya savaşacak mı?

Japonya ile Kuzey Kore arasında yaşanan gerilim her geçen saniye daha da artarken dün Kuzey Kore tarafından Japonya hava sahasına füze fırlatıldığı iddiası tüm dünyada yeni bir gerilimin fitilini ateşledi. Japonya yönetimi tarafından vatandaşlarına yapılan son dakika uyarısı ile herkese sığınaklara inmeleri talimatı verildi. 

Hatırlanacağı üzere Kuzey Kore geride bıraktığımız hafta içerisinde de 4 ayrı füze denemesi yapmış, yapılan füze denemeleri gerilime neden olmuştu. Son yapılan füze denemesinin ise Japonya'nın üzerinden geçerek 4 bin kilometreden fazla yol aldığı iddiası dünya gündeminde büyük bir yankı uyandırdı. 

JAPONYA 5 SENE SONRA İLK KEZ ALARM VERDİ! 

Amerika'nın sürekli olarak bölgede yer alması yeni gerilimler yaşanmasına neden olurken bölgede zaten yüksek olan tansiyon Kuzey Kore liderinin fevri davranışları ve meydan okumaları ile daha da artıyor. Japonya dün atılan ve Kuzey Kore tarafından yapılan 5. füze denemesinin ardından 5 sene sonra ilk kez ülke genelinde alarm verdi ve vatandaşlara sığınaklara gidin uyarısında bulundu. 

Japonya'nın üzerinden geçen füze Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına, Pasifik Okyanusu'na düştü. Japonya'da füze alarmının sona ermesi ile hayat normale dönerken söz konusu füze denemesinin dolaylı olarak Amerika'yı hedef aldığı iddia edildi. Son dönemde Amerika'nın bölgedeki faaliyetlerinden rahatsız olması, ABD - Japonya ve Güney Kore ortak tatbikatı nedeniyle Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un gözdağı vermek için füze fırlattığı iddia edildi. 

Gündem Haberleri