Aşı Olmayanlara Kötü Haber: Geçerli Sebeple Fesih İle Tazminatsız İşten Çıkarma!

Aşı karşıtları işverenlere zorunlu aşı açıklamaları nedeniyle tepki gösterirken aşı olmayanlara kötü haber geldi. Tazminatsız işten çıkartılabilirsiniz!
Aşı Olmayanlara Kötü Haber: Geçerli Sebeple Fesih İle Tazminatsız İşten Çıkarma!

Koronavirüs salgını ile mücadele konusunda aşılama büyük önem taşırken aşı karşıtları da her geçen gün artan baskı nedeni ile daha fazla tepki göstermeye devam ediyor. Aşı olmak istemeyen kişiler zorunlu aşı kararlarına karşı çıkarken aşı olanlar ise riskin azalması adına herkesin aşı olması gerektiğini savunuyor.

Süreçte gözler Kabine Toplantısı sonrasında yapılacak olan açıklamalara çevrilirken gelen son dakika açıklaması ile bakanların sel ve yangın felaketi yaşanan bölgelerde olması nedeniyle kritik kabine bir kere daha ertelenmişti. Sağlık Bakanlğı ise yapmış olduğu açıklama ile aşılamada yaş sınırını 15 yaşa çektiklerini açıklamıştı.

AŞI KARŞITLARI ÇOK KIZACAK! AŞI OLMAYANLAR TAZMİNATSIZ İŞTEN ÇIKARILABİLİR Mİ?

Aşıda yaş sınırı her geçen gün düşerken Eylül ayı itibari ile yüz yüze eğitimin başlaması ve havaların soğuması ile beraber kapalı ortamlara geçiş yapılmasının ardından yeni kısıtlama kararlarının gelmemesi adına aşılama oranının yüksek olması gerektiği belirtiliyor. Yeniden kısıtlama ve kapanmalar yaşanmaması adına toplumsal bağışıklık oranının yakalanması gerektiği belirtilirken uyarı üzerine uyarı yapılıyor.

Aşı karşıtları ise zorunlu aşı uygulaması ya da aşı olmayanlara kısıtlama getirilmesine şiddetle karşı çıkıyor. Çok sayıda işveren ve büyük şirket ise çalışanlarına aşı olmaları konusunda uyarı yazısı göndermeye başladı. İşverenler tarafından atılan bu adımı Hürriyet Gazetesi'ne değerlendiren uzmanlar ise "Haklı gerekçe kabul edilip, tazminatsız iş akdini sonlandırma gibi bir durum söz konusu olmaz.

,Aşı Olmayanlara Kötü Haber: Geçerli Sebeple Fesih İle Tazminatsız İşten Çıkarma!

Ama geçerli sebep olup olmayacağına dair tartışmalar var. Böyle bir durumda geçerli sebep sayılabileceğine dair bir eğilim var. Çalışanın koşullarına da bakmak gerekir. Kişi ofiste tek başına çalışıyordur veya uzaktan çalışma imkanı vardır, böyle bir durumda geçerli sebep sayılmayabilir. Ama birçok kişinin bir arada olduğu ve diğer çalışma arkadaşları için de risk oluşan durumlarda aşı olunmaması ‘geçerli neden’ sayılabilir" açıklamasında bulundular.

AŞI OLMAYANLAR İŞTEN ÇIKARILACAK TARTIŞMALARI ALEVLENMİŞTİ!

Pek çok büyük banka, holding ve şirketin çalışanlarına göndermiş oldukları uyarı mesajları kamuoyunda da büyük yankı uyandırmış, aşı karşıtları ünlü markalara karşı boykot çağrısında bulunmmuştu. Dünyaca ünlü dev şirketlerin de Avrupa'da benzer kararlar alması ve bazı ülkelerin zorunlu aşı uygulaması için yasal zemin hazırlaması sorunu küresel bir boyuta taşırken ilerleyen aylarda vaka sayısının yeniden artması halinde daha sert tedbir ve kararların alınabileceği belirtiliyor.