Atatürk Barajı 2 Milyon Kişiye İstihdam Sağlayacak

Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Atatürk Barajı sayesinde 10 milyon dönüm arazinin sulama ihtiyacını karşılayacak ve 2 milyon kişi için de istihdam sağlamış olacak.
Atatürk Barajı 2 Milyon Kişiye İstihdam Sağlayacak

Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Atatürk Barajı sayesinde 10 milyon dönüm arazinin sulama ihtiyacını karşılayacak ve 2 milyon kişi için de istihdam sağlamış olacak.

Atatürk Barajı sayesinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sulanabilir arazinin büyüklüğü iki yıl içinde yaklaşık 10 milyon dönüme ulaşacak.

Atatürk Barajı Güneydoğu Anadolu Bölgesine can suyu görevini görüyor. Bölgeye can suyu görevi gören Atatürk Barajı sayesinde, sulanabilir arazi büyüklüğü iki yıl içinde yaklaşık 10 milyon dönüme ulaşması beklenirken, 2 milyon kişi için de istihdam sağlamış olacak.

Türkiyenin En Büyük, Dünyada Sayılı Barajlar Arasında

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in yapmış olduğu açıklamada, Türkiye'nin en büyük barajlarından olan Atatürk Barajının, kapasitesi dolayısıyla "Barajların efendisi" olarak nitelendirildiğini ifade etti.

Atatürk Barajının sayesinde, hem elektrik hem de su ihtiyacının önemli bölümünün karşıladığını belirten Abdullah Erin, Türkiye'nin en büyük, dünyada ise sayılı barajlar arasında olduğunu dile getirdi.

5 Milyon Dönüm Arazinin Sulama İhtiyacını Karşılıyor

Abdullah Erin, Türkiye'nin en önemli hububat üretim merkezlerinin bölgede bulunduğunu belirterek, verimli ovalara dev sulama kanalları aracılığıyla barajdan su ulaştırıldığını dile getirdi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Atatürk Barajının sayesinde bölgedeki çiftçilerin aşırı sıcaklara rağmen kuraklık sıkıntısını yaşamadığını dile getirdi. Atatürk Barajının, şu anda bölgedeki 5 milyon dönüm arazinin sulama ihtiyacını karşıladığını ve ürün çeşitliliği ile verimi artırdığını anlattı.

2 Milyon Kişiye İstihdam Sağlayacak

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Atatürk Barajı ile bölgenin en verimli topraklarına sahip Mezopotamya Ovasının suyla buluşmasının ve buradan ekonomik bir değer sağlanmasının amaçlandığını açıkladı.

2019’da tamamlanmasını hedeflediklerini belirten Abdullah Erin; "Enerji üretimi ne kadar önemliyse de ondan daha önemlisi buradaki toprakların sulama işlemleridir. Sulama, barajımızda 1993 yılından bugüne devam ediyor. Bölgede sulanabilecek 10 milyon dönüme yakın arazi var. Gerçekleştirilen yatırımlarla biz bunun yüzde 50'sini sulayabilmişiz.

Şanlıurfa, Mardin ve diğer illerimizde de halen devam eden projelerimiz var. Tamamlandığında 10 milyon dönüme yakın verimli arazinin suyla buluşmasını sağlamış olacağız. Yine tamamlandığında 2 milyonun üzerinde kişiye istihdam sağlayacak bir projeyle karşı karşıyayız.

Devletimiz ve hükümetimiz bu projeye son derece önem veriyor. Bugüne kadar sadece baraj ve sulama değil, GAP kapsamında 80 milyar Türk lirası civarında ayrılan bir kaynak var. 2019'da da tamamlanması planlanıyor, belki biraz sarkabilir ama hedefimiz o" açıklamasını yaptı.