Banyodan tuvaletten alt kata su akması durumunda masrafları kim öder? Ödemezse nereye şikayet edilir?

Üst kattan banyo veya tuvaletten gelen akıntı durumunda masraflar kim tarafından ödenir? Bu konuda uygulanan yasal hükümler neler? Ödenmemesi durumunda nereye şikayet edilir?
Banyodan tuvaletten alt kata su akması durumunda masrafları kim öder? Ödemezse nereye şikayet edilir?

Emlak365.com - Apartmanda yaşayan vatandaşların sıklıkla yaşadıkları sorunlardan birisi de üst kattan gelen su akıntısı. Genellikle banyo veya tuvaletten gelen akıntı alt komşuların evlerinde rahatsızlığa neden oluyor. Peki bu durumda oluşan zarar ve masraflar kim tarafından karşılanır?

ÜST KATTAN GELEN AKINTININ MASRAFLARI KİM TARAFINDAN ÖDENİR?

Çoklu yaşam alanlarında, birleşik konutlarda oluşan sorunlar komşuların karşı karşıya kalmalarına neden olabiliyor. Genellikle daha eski konutlarda karşılaşılan bu sorunlar bazen öyle bir duruma geliyor ki taraflar mahkemelik olabiliyor.

Komşuların karşı karşıya kaldıkları birçok konudan bir tanesi de akıntılar.

Üst kattan gelen akıntılar komşuların anlaşmazlık yaşamalarına neden oluyor. Tuvalet, banyo veya mutfaktan bir alt kata giden sızıntılar maddi kayba neden oluyor. Çatınının bozulmasına neden olan bu akıntılar üzerine gidilmediği sürede daha büyük sorunlara da neden olabiliyor.

Peki vatandaşlar böyle bir sorun yaşarlarsa ne olacak?

Üst katından kendi evine akıntı oluşan vatandaşlar bu durumu ilk olarak komşu ile çözmeliler. Akıntının nedeni tespit edilmeli ve sorun çözülmeli. Tüm bu masraflar üst kat komşuya ait olur.

Eğer su tesisatları zeminde döşeliyse ve alt kattan su sızdırıyorsa bu durumda tüm sorumluluk üst kat daireye ait olmalıdır. Kendi tesisatlarında yaşamış oldukları çatlak ve kaçaklar alt kata sızdığında bu hasarın onarılması için tüm masrafları tesisatın sahibi olan daire karşılamalıdır.

Nereye Şikayet Edilir?

Üst kattan gelen su akıntısına komşu çözüm bulmuyorsa ilk olarak apartman yönetimi yada site yönetimine durum bildirilebilir. Bu şekilde sorunun çözümü sağlanlabilir. Ancak yönetimler bu konularda ilgisiz davranabilir bu durumda en yakın notere giderek sorunu resmi hale getirin. Noter şikayetinizi kayıt altına alacak ve komşuya ihtarname gönderecek. Bu yöntemde işe yaramazsa Sulh Hukuk Mahkemesine giderek konuyu yargıya taşıyabilirsiniz.