Bu Koşulları Sağlayanlar Hemen PTT'ye Başvururlarsa 864 TL Anında Ödeme Alıyorlar

Devletin bilinmeyen unutulan yardımlarından olan ödemelerden birisi de yaşlılık aylığıdır. Yaşlılık aylığı şartlarını yerine getiren vatandaşlar devlet tarafından belirlenen bir miktarda ödeme alırlar
Bu Koşulları Sağlayanlar Hemen PTT'ye Başvururlarsa 864 TL Anında Ödeme Alıyorlar

Yaşlılık aylığı şartlarını yerine getiren vatandaşlar devlet tarafından belirlenen bir miktarda ödeme alırlar.

Yaşlılık maaşı alabilmek için aranan şartlar şunlardır:

· 65 yaşını doldurmuş olmak

· T.C vatandaşı olmak

· Hiçbir sosyal güvencenin bulunmaması (SSK, BAĞKUR, Emekli Sandığı, 4A, 4B, 4C)

· Nafaka almıyor olmak

· Herhangi bir yerden gelirin olmaması

· Sosyal Hizmetler kanununa göre harçlık almıyor olmak

· Bakım evi ya da benzeri bir yerde kalmıyor olmak

· Hane halkının gelir ortalamasının asgari ücret net tutarının üçte birinin altında olması

· Yaşlılık maaşında kişi başına düşen gelir hesaplanır. Bu miktar muhtaçlık sınırını geçmemelidir. 2021 yılı için belirlenen 852 TL’lik muhtaçlık sınırı hesaplamasına karı ve koca dahil edilir. Ailenin diğer fertleri dahil edilmez.

Belirtilen tün bu yaşlılık maaşı şartlarına uyuyor olmak gerekir. Bu şartlardan birinin ya da birkaç tanesinin sağlanmadığı başvurular reddedilir.

Yaşlılık Maaşına Nasıl Başvuru Yapılır?

Yaşlılık maaşı başvurusu başvuru yapacak kişinin nüfus cüzdanı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitmesiyle yapılır. Başvuru sahibi yerine vasisi başvuruyu gerçekleştiriyorsa onaylı vasilik belgesi gerekir.

Yaşlılık aylığı başvuru formu doldurulduktan sonra kaymakamlık ya da defterdarlığa teslim edilir. Gelir tespiti gibi işlemler ilgili kurumlarca yapılır ve değerlendirme sonucu aylık bağlanır.

Yaşlılık Maaşı İçin Nereye Başvuru Yapılır?

Yaşlılık maaşı başvurularının yapıldığı yerler bireyin ikamet ettiği il ya da ilçedeki Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfıdır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapıldıktan sonra başvuru alındı belgesi verilir. Başvuru sırasında istenen diğer belgeler şunlardır:

· Doldurulan yaşlılık aylığı formu

· 2 adet vesikalık fotoğraf

· Mal bildirimi

· Dilekçe

· Muhtaçlık belgesi

· Vukuatlı nüfus kayıt örneği

· İkametgâh belgesi

Yaşlılık maaşı talebi ve vakıf tarafından yapılacaksa mahkemeden alınmış basılı karar da gerekli belgeler arasına eklenmelidir.

Yaşlılık maaşı şartları sağlanıyorsa ve gerekli belgeler hazırlanmışsa maaş başvurusu için ilgili yerlere başvuru iletilir. Başvurunun değerlendirilip sonuçlanması yaklaşık 1 ay sürer.

Yaşlılık Maaşı Hangi Durumlarda Kesilir?

Yaşlılık maaşının kesileceği durumlar gerekli şartların ortadan kalkmasıdır. Kişi başına düşen gelirin 852 TL’nin üzerine çıkması, kişiye ölüm geliri ya da aylık, nafaka bağlanması durumlarında yaşlılık aylığı kesilir.

Bu Koşulları Sağlayanlar Hemen PTT'ye Başvururlarsa 864 TL Anında Ödeme Alıyorlar

Ayrıca adres değişikliğinde de maaş kesilir. Bu durumda 1 yıl içerisinde yeniden maaş başvurusu yapılması gerekir. Yeni adres Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bildirilir, değerlendirme yapılır ve sonuçlar en geç 1 ay içinde belli olur. Şartlar sağlanmışsa kesilen aylık yeniden bağlanır.

2021 Yaşlılık Maaşı Ne Kadardır?

Yaşlılık maaşı tutarı 2021 yılı için 864,89 TL olarak belirlenmiştir. Memur maaşlarına endekslenerek hesaplanan yaşlılık maaşları ocak ve temmuz aylarında açıklanan enflasyonla arttı.

Yaşlılık maaşı şartlarına uyan ve başvurusu olumlu sonuçlananlar maaşlarını PTT şubeleri ve T.C Ziraat Bankası şubelerinden alabileceklerdir. Yaşlılık maaşı, mart, haziran, eylül ve aralık aylarında yılda kez üçer aylık dilimler şeklinde ödenir. Ödenen maaşlar sosyal yardım niteliğindedir. Maaşın hangi günlerde yatacağı ise T.C kimlik numaranızın son hanesine göre belli olur.

Yaşlılık maaşının yatırılma tarihleri aşağıdaki gibidir:

· Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her ayın 5. günü.

· Doğum tarihinin son rakamı 1 – 6 olan kişilere her ayın 6. günü.

· Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her ayın 7. günü.

· Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her ayın 8. günü.

· Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her ayın 9. günü