1+1 evlerin dekorasyonunda hayat kurtaran öneriler!

Küçük evlerin dekorasyonu nasıl yapılmalıdır? 1+1 evler için dekorasyon önerileri nelerdir? 1+1 evler dekore edilirken hangi detaylara dikkat edilmelidir?
1+1 evlerin dekorasyonunda hayat kurtaran öneriler!

Büyükşehirlerde artık insanlar küçük evlerde yaşamayı daha cazip buluyorlar. Önceki yıllarda geniş evler yerlerini küçük evlere bıraktı. Yeni yapılan konut projelerinde de 1+1 evler büyük oranla yer alıyor. Peki 1+1 evler nasıl dekore edilmelidir? 1+1 evler için sıra dışı dekorasyon önerileri nelerdir?

1+1 EVLER NASIL DEKORE EDİLMELİ?

Dekorasyon işlemine geçmeden önce dekore edilmek evin özellikleri çok iyi bir şekilde değerlendirilmelidir. Evin şekli, boyutu, ışık alma durumu gibi özelliklerine göre farklı müdahaleler gerekebilir. Bundan dolayı dekorasyonda başarılı olmak evin doğru şekilde analiz edilmesi ile direkt olarak etkili oluyor.

Küçük evlerin en büyük sorunu evin dar ve basık görünmesidir. Ancak buna küçük bir müdahale ile çözüm bulunabilir. Eğer ev küçük ise daha büyük gösterebilmek için duvar boyaları ile taban zemininde koyu renklerden kesinlikle kaçınmak gerekir. Açık renkler normalde dar görünen evleri olduğundan büyük gösterecektir.

Evin daha büyük gösterilmesinde sonuç verecek bir hamle de aynaları kullanmaktır. Bir evde bol bol ayna yer alıyorsa o evin dar görünme gibi bir sorunu yoktur. Bu evlerde daha ferah bir görüntü ortaya çıkacaktır.

1+1 evlerin dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken ana unsurlardan birisi de kullanılacak renklerin birbirlerini dengelemesidir. Bu denge sağlanamazsa arzu edilen sonuç elde edilemeyecektir. Ötneğin ahşap malzeme kullanılarak bir sıcaklık elde ediliyorsa bunun yanında demir malzemeler ile de demirin soğukluğundan yararlanıp denge sağlanmalıdır.

1+1 evlerde mutfak dekorasyonu adeta hayat kurtarıyor. Eğer buraya müdahale edilmezse ne yaparsanız yapıp ferah bir eve ulaşmanız çok zor. Katlanabilir masa ve sandalyeler kullanarak mutfakta alan kazanılabilir. Mutfak dolaplarında da düzenleyiciler kullanmak faydalı olacaktır.