Evde bir oda boyamak - Bir odayı boyamadan önceki en önemli adımlar bunlar!

Bir odayı yenilemek istiyorsanız yeni bir renk düşünmek yeterli olabilir. Boyama çok karmaşık bir iş olmadığı için tek yapmanız gereken duvarı boyamak, bunu kendiniz de yapabilirsiniz.
Evde bir oda boyamak - Bir odayı boyamadan önceki en önemli adımlar bunlar!

Elbette, sonucun mükemmel olması için dikkat etmeye değer şeyler var. Aşağıda, boyamayı yardım almadan yapabileceğinizi adım adım anlatacağız.

Evde bir oda boyamak - Bir odayı boyamadan önceki en önemli adımlar bunlar!

Bir odanın nasıl düzgün bir şekilde boyanacağını öğrenmek, yeni başlayanlar, yeni ev sahipleri ve deneyimli ev geliştirme uzmanları için çok önemlidir. Ne de olsa, oldukça ağrısız, nispeten ucuz ve - bir şeyler çok yanlış giderse - düzeltmesi kolay. Ancak silindirinizi alıp ilk katınıza başlamadan önce, bir saldırı planınızın olması çok önemlidir. Bu yüzden, başlamanız için bir avuç uzmana en iyi boyama ipuçlarını ve püf noktalarını sorduk. Bir odayı nasıl boyayacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin ve projenizin başarılı olduğundan emin olmak için yapmanız gerekenleri adım adım görün.

1. Yaklaşımınızı planlayın

Bitmiş projenin nasıl görünmesini istediğinizi düşünerek başlayın ve aynı renkte dört duvarla veya tüm odayla sınırlı olmadığınızı unutmayın. Vurgulu bir duvarı cesur bir tonda boyamayı veya pervazları zıt bir gölgede veya kaplamada vurgulamayı düşünün. Ve yukarı bakıp tavanın da bir yenileme yapıp yapamayacağına bakmayı unutmayın.

2. Renginizi seçin

Fan güverteleri ve boya yongaları arasında gezinmek bunaltıcı olabilir. Genel renk özelliklerini bularak başlayın: Sıcak mı yoksa soğuk bir renk mi istiyorsunuz? Nötr veya doymuş? Mevcut mobilyanız veya sanat eseriniz varsa, gölgenin onları nasıl tamamlayacağını da düşünmek isteyeceksiniz. Ne aradığınızı anladığınızda, birkaç renk tonu seçin ve numuneler alın; Backdrop ve Clare gibi doğrudan tüketiciye yönelik birçok marka size daha iyi bir anlam için duvara yapıştırabileceğiniz yapışkanlı renk örnekleri gönderecektir. Gölge (ve sizi mağazaya gitmekten kurtaracak). Günün farklı saatlerinde odada nasıl göründüklerini görmek için renkleri test edin.

Evde bir oda boyamak - Bir odayı boyamadan önceki en önemli adımlar bunlar!

Birçok boya şirketinin web sitelerinde, mekânınızın bir fotoğrafını yüklemenize ve duvarlardaki farklı renkleri ön izlemenize olanak tanıyan araçlar da bulunur. Ancak renkler gerçek dünya koşullarında farklı görünebilir, bu nedenle yine de uzayda denemeniz gerekecek.

3. Araçlarınızı ve malzemelerinizi seçin

Her proje benzersizdir ve seçtiğiniz boyaya ve duvarlarınızın durumuna bağlı olarak farklı araçlara ihtiyacınız olabilir, ancak olmazsa olmazlardan birkaçı vardır: • Boyamak • Boya rulosu • Boya silindiri uzatma direği

• Damla bezler

• Boya fırçaları

• Boya tepsisi

• Zımpara kâğıdı

• Macun bıçağı

4. Duvarları ve odayı hazırlayın

En sevdiğiniz kanepeye ya da büyükannenizin size verdiği yadigârı zedelemek istemezsiniz, bu yüzden odadaki tüm mobilyaları boşaltın. Sahip olduğunuz her şeyi yeniden yerleştirmek için yeterli alanınız yoksa hepsini odanın ortasına itin. Parçaları bir bez veya hafif plastik örtü ile örtün ve aynı şeyi zeminle ve ayrıca aşırı sıçrama tehlikesi olabilecek herhangi bir dolap veya tezgâhla yapın.

Bir rulo ressam bandı alın - kuzenler FrogTape'i önerir - ve gerekirse bir macun bıçağı kullanarak odanın köşelerine, taban ve taç pervazlarına ve kapı ve pencere kasalarına sıkıca uygulayın. Colaneri ve Carrino, "Boyanın bandın altına girmemesi için iyi bir sızdırmazlık sağlamak her şeydir, ayrıca her şey kuruduktan sonra temizlenecektir," diyor. Cesaretiniz varsa (veya bir sanatçının sabit eli varsa), bantlamayı tamamen atlayabilirsiniz. Işık şalterini ve çıkış kapaklarını çıkarın ve çıkışları ve şalterleri boya damlamalarından korumak için boya bandı uygulayın.

Yeniden boyamak istediğiniz yüzeyin durumunu belirlemektir. 4-5 kat daha sonra bir veya iki kat boya uygulanabilir, eski katları çıkarmaya, macunlamaya ve ancak bundan sonra boyamaya başlamaya değer.