Provence Stil Nedir, Ev Dekorasyonunda Nasıl Kullanılır?

Ev dekorasyonu sitelerinde ve dekorasyon trendlerinde sıkça karşılaşılan stillerden biri de provence stil. Provence stil nedir, ev dekorasyonunda nasıl kullanılır? İşte püf noktalar.
Provence Stil Nedir, Ev Dekorasyonunda Nasıl Kullanılır?

Provence stil, kır evi stilinin yeniden yorumlanması ve birkaç farklılık katılmasıyla ortaya çıktı. Zarafet ve samimiyetin harmanlanması ile ortaya çıkan bu stil evlerde davetkar bir görünüm elde edilmesini sağlıyor. Özellikle bahar aylarının vazgeçilmezi olan bu stili ev dekorasyona uygularken bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.

PROVENCE STİL EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Güney Fransa kırsalının tarzını yaşam alanlarına taşıyan bu stilin temelinde romantik ve nostaljik bir kır havası atmosferi yatıyor. Her dönem dekorasyonda popüler olmayı başaran tarz sıcak iklimlerin etkili olduğu evlerde daha çok tercih ediliyor. Taze ve ferah bir görünümü esas almasından dolayı soft ve yumuşak renk tonları bu stille uyuşuyor. Beyaz, kum rengi, krem bej ve pudra tonları bu stilin renklerinden. Bu renklerin yanı sıra lavanta rengi, su yeşili, uçuk mavi, tozpembe, parlak sarı ve toprak tonları da eklenebilir.

Provence Stil Nedir, Ev Dekorasyonunda Nasıl Kullanılır?

Odaların boyalarında kullanılabilecek bu renklerin yanı sıra çiçek desenli duvar kağıtları da tercih edilebilir. Duvarların yanı sıra bu stilde tavanlar da beyaz gibi açık yerlere boyanır. Mobilyaların zarafet ve işlevsel olması bu dekorasyon stilinde oldukça önemli. Ceviz, kestane, dişbudak, meşe gibi açık tonlarda olan ahşaplar ön plana çıkıyor. Salonda yapılacak dekorasyon için eskitme boyalı ve oyma detaylı konsollar ve yemek masaları ön plana çıkıyor. Ferforje detaylı sandalyeler ile de kır evi atmosferi yaratılabilir.

Provence Stil Nedir, Ev Dekorasyonunda Nasıl Kullanılır?

Mutfak dekorasyonunda provence stil kullanımında ise doğal taş, tuğla, renkli mozaikler ön plana çıkar. Tezgahın da oldukça görkemli olması gerekir. Bu stilde en önemli detaylardan biri de pencerelerdir. Geniş ve boydan boya pencereler bu stilin olmazsa olmazlarından. Perde seçiminde de ağır ve kalın perdeler yerine daha ince yapılı tüller tercih edilmelidir.